Galvanovskis apstiprināts U-16 basketbola izlases galvenā trenera amatā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas basketbola speciālists Agris Galvanovskis apstiprināts Latvijas U-16 puišu valstsvienības galvenā trenera amatā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Šāds lēmums pieņemts pēc LBS Treneru komisijas ieteikuma par Galvanovski kā piemērotāko kandidātu šim amatam.

"Man šis ir jauns izaicinājums. Ar septiņiem 2003.gadā dzimušiem puišiem esmu strādājis individuāli, daudzus jau esmu redzējis spēlējam," LBS mājaslapā citēts treneris. "Pēc paša novērojumiem un sarunām ar sporta skolu treneriem paplašinātajā kandidātu sarakstā ir apmēram 40 spēlētāju. Nav izteiktu garo, taču pieredze liecina, ka U-16 grupā centra spēlētājiem vēl nav tik liela nozīme. Mums ir iespēja izveidot mobilu, dinamisku komandu. Šīs komandas vadītājus Alekseju Grehovu un Juri Vasiļjevu piesaistīšu palīgos sezonas laikā, kad vienu līdz divas reizes mēnesī rīkošu koptreniņus izlases kandidātiem, lai labāk iepazītu puišus un viņi laikus saprastu prasības. Pirmā kopīgā pārbaude būs Baltijas jūras kausa izcīņa janvāra sākumā."

Tikmēr LBS prezidents Valdis Voins uzskata, ka Galvanovskis palīdzēs U-16 izlases basketbolistiem attīstīt savas prasmes.

"Ņemot vērā aizvien pieaugošo spēļu līmeni un aso konkurenci Eiropas jauniešu čempionātos, LBS jaunatnes izlašu galveno treneru amatiem konsekventi virza trenerus ar pieredzi pieaugušo basketbolā. Īpaši svarīgi jau U-16 izlasē organizēt darbu pēc augstiem profesionālajiem standartiem. Galvanovskis savā trenera karjerā ieguvis gan augstākā līmeņa pieredzi klubos un izlasēs, gan arī veiksmīgi strādājis ar dažāda vecuma jauniešiem, veicinot viņu izaugsmi. Esmu pārliecināts, ka darbs pieredzējušā speciālista vadībā daudz dos gan U16 izlases spēlētājiem, gan galvenā trenera palīgiem," sacīja Voins.

Pašlaik 46 gadus vecais Galvanovskis šogad trešo reizi karjerā vadīja U-20 vīriešu izlasi, izcīnot trešo vietu Eiropas čempionāta B divīzijā, kas nodrošināja tiesības atgriezties labāko vienību sabiedrībā. 2008.gada Eiropas čempionātā Rīgā Galvanovska vadībā Latvijas U-20 izlase ierindojās desmitajā vietā, bet 2011.gadā izcīnīja astoto pozīciju. Galvanovskis 2010. un 2011.gada sezonā bija Latvijas vīriešu valstsvienības galvenā trenera asistents.

Galvanovskis no 1999. līdz 2006.gadam strādāja Gulbenes ASK/"Buki" komandā, pirmās četras sezonas kā spēlējošais treneris, bet nākamā divas - kā galvenais treneris. Turpinājumā viņš no 2006. līdz 2010.gadam bija "Ventspils" galvenā trenera asistents un galvenais treneris, 2009.gadā Kurzemes klubu aizvedot līdz Latvijas čempionu titulam. Pēc tam Galvanovskis 2011./2012. gada sezonā bija "Liepājas Lauvu" galvenais treneris.

Savukārt 2012.gada vasarā Galvanovskis pārcēlās uz Ukrainu, kur kā galvenais treneris divas sezonas strādāja ar "Mykolaiv" komandu, bet 2014.gada nogalē viņš kļuva par "Barons"/LDz galveno treneri, šajā amatā nostrādājot līdz 2016.gada martam, kad tika atbrīvots no ieņemamā amata. Aizpērn jūnijā viņš atgriezās pie Liepājas kluba stūres.

Eiropas U-16 puišu čempionāts 2019.gadā paredzēts no 9.līdz 17.augustam. Vieta tiks nosaukta FIBA Eiropas nodaļas valdes sēdē 19.novembrī, bet grupu izloze paredzēta 13.decembrī Belgradā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu