Solīts makā nekrīt: vai daudzbērnu ģimenes tiks pie solītā 1000 eiro sertifikāta?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šūpoles.
Šūpoles. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirms gada plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka valsts simtgadē daudzbērnu ģimenes varētu saņemt dāsnu dāvanu no valsts – 1000 eiro sertifikātu, vēsta TV3 raidījums Bez Tabu

Demogrāfijas lietu centrā uzsvēra, ka daudzbērnu ģimenēm tiek gatavota īpaša atbalsta programma. Uz valsts simtgadi trīs un vairāk bērnu ģimenes varētu dāvanā saņemt tūkstoš eiro vērtu sertifikātu, ko varēs izmantot nevis skaidrā naudā, bet atprečot.

Raidījuma Bez Tabu skatītāja uzdod jautājumu: Kur nozudusi ideja par 1000 eiro sertifikātu daudzbērnu ģimenēm, Latvijas simtgadei par godu?

Saeimas deputāts Imants Parādnieks skaidro, ka tā nav guvusi atbalstu Ministru Kabinetā. Pamatojums - tam trūkstot līdzekļu. 

"Ideja neguva atbalstu, jo īsti valdībai nebija izpratnes par to, kādā veidā to nodrošināt īstermiņā no budžeta ieņēmumiem," skaidro Parādnieks.

Parādnieks uzver, ka, patiesībā, vienreizējs 1000 eiro liels pabalsts problēmu neatrisinātu, bet nākotnē jārealizē plašāka atbalsta programma daudzbērnu ģimenēm mājokļa iegādei. 

Mērķdotācijas daudzbērnu ģimenēm mājokļa iegādei (to lielums atkarīgs no bērnu skaita) esot gan Igaunijā, gan Ungārijā, gan citās valstīs. Puse no visām Igaunijas daudzbērnu ģimenēm ieguvušas no 6000 - 14 000 eiro mājokļa iegādei vai būvniecībai. 

Demogrāfs Ilmārs Mežs uzsver, ka tā ir igauņu politiķu attieksme un situācijas izpratne. 

Parādnieks norāda, ka mērķdotācija varētu tikt piešķirta atkarībā no bērnu skaita ģimenē. Ideāli būtu, ja ģimenei ar vienu atvasi būtu - 1500 eiro, ar divām - 7000 eiro, ar trim un vairāk - 19 000 eiro. 

Parādnieks cer, ka jaunievēlētā Saeima programmu realizēs arī Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu