Parīzes "Saint-Germain" tiek apsūdzēts rasu diskriminācijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas futbola grands Parīzes "Saint-Germain" tiek vainots rasu diskriminācijā.

Kluba politika paredz, ka tas izvairās savā akadēmijā uzņemt melnādainus Āfrikas kontinenta pārstāvjus. Tas aizsācies 2013. un turpinās līdz šim brīdim, vēsta Football Leaks.

Kā piemēru Football Leaks min 17 gadus veco Kotdivuāras futbolistu Jans Gbo, kurš šobrīd atrodas citā Francijas līgas (Ligue 1) kluba "Rennes" sistēmā. Parīzes komandas skauts Gbo esot novērtejis ar augstāko atzīmi (+2), taču kluba vadība atteikusies parakstīt līgumu viņa ādas krāsas dēļ.

"Viņam bija 13 gadi, un PSG, neskatoties uz viņa talantu, nevēlējās viņu paņemt savā parspārnē. Kā vienīgā atruna bija, ka viņš bija melnādains. PSG nevēlējās parakstīt līgumus ar Āfrikā dzimušiem spēlētājiem, jo viņi nav pārliecināti par viņu patieso vecumu" intervijā Mediapart pastāstījis Parīzes kluba bijušais skauts Žans Furnje.

Tāpat skauts norādījis, ka tādu novērtējumu saņem vien retais jaunais talants, kā piemēram, Kiliāns Mbapē, kurš šobrīd kļuvis par PSG zvaigzni un Eiropas čempionu Francijas valstvienības sastāvā.

Parīzes klubs šobrīd tiek apsūdzēts vairākos korupcijas gadījumos. Bijušajam Francijas prezidentam Nikolā Sarkozī esot liels nopelns 2022. gada FIFA Pasaules kausa rīkošanas tiesību piešķiršanā Katarai un šim notikumam ir saistība arī ar klubu. 2010. gadā privātas tikšanās laikā Sarkozī Kataras emiram Tamimam Al-Tani piedāvājis darījumu - ja viņš nopirks PSG un Francijā sāks darboties sporta televīzijas kanāls BeIN Sports, tad politiķis panāks, lai tā brīža FIFA vadītājs Platinī tiesības rīkot Pasaules kausa finālturnīru piešķirs Katarai, vēstīja Der Spiegel.

Tāpat PSG tiek apsūdzēts dokumentu viltošanā, kas slēpis patieso finansiālo investīciju apmēru klubā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu