Vīriešiem par nelikumīgu stirnu mātes un kazlēna nomedīšanu piespriež piespiedu darbu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas rajona tiesa piespriedusi piespiedu darbu diviem vīriešiem, kuri Mālpils novadā no automašīnas nelikumīgi nomedīja stirnu māti un kazlēnu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Apsūdzētie pagājušā gada nogalē nolūkā veikt nelikumīgas medības ieradās Mālpils novadā. Tur, iebraucot pļavā viņi pamanīja ganāmies stirnas.

Viens no apsūdzētajiem atvēra automašīnas sāna logu un no karabīnes divas reizes izšāva, kā rezultātā nošāva vienu stirnu mātīti un vienu stirnu kazlēnu. Tobrīd Latvijā stirnu medības bija aizliegtas.

Pēc tam abi apsūdzētie aiznesa nošautos dzīvniekus no pļavas līdz automašīnai un devās mājās. Mājās kautķermeņus viņi izņēma no automašīnas bagāžas nodalījuma.

Ar to nepietika, jo tās pašas dienas vakarā apsūdzētie atgriezās pļavā, lai vēl nomedītu kādu stirnu. Dzīvnieki pļavā vairs nebija, tāpēc apsūdzētie atgriezās mājās, kur tika aizturēti.

Nozieguma rezultātā valstij tika nodarīti mantiskie zaudējumi 5320 eiro apmērā. Katram apsūdzētajam tiesa piemēroja 180 stundas piespiedu darba un lika samaksāt kompensāciju Valsts meža dienestam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu