Mācību saturā plāno ieviest priekšmetu "Drāma" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušo piektdien, 9. novembrī, projekta "Skola 2030" mācību satura ieviešanas vadītāja Zane Oliņa pastāstīja par izglītības saturā ietverto kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā jomu. Viens no jaunajiem priekšmetiem, kas varētu parādīties, ir "Drāma".

Mācību priekšmetā "Drāma", kura apgūšana varēs notikt arī integrēti ar citiem mācību priekšmetiem, skolēni gūs zināšanas un prasmes par publisko uzstāšanos, prezentācijas prasmēm un performanci.

Jaunajā mācību priekšmetā, kura apguvei 4.-6. un 7.-9. klasē paredzētas pa 70 stundām, skolēni iepazīs teātrim kā mākslas veidam raksturīgos izteiksmes līdzekļus, veidojot ieinteresētu, lietpratīgu teātra skatītāju, kā arī attīstīs dzīvei noderīgas prasmes - vērību, empātiju, drosmi uzstāties, saziņu, mācoties izmantot sava ķermeņa kustības, žestus, mīmiku.

Kopumā šajā jomā iekļauti tādi mācību priekšmeti kā vizuālā māksla, literatūra, mūzika un arī drāma. Visiem šiem mācību priekšmetiem būs jāveicina skolēnu izpratne par kultūru. Vizuālajā mākslā, piemēram, skolēni gūs zināšanas par mākslu, arhitektūru un kino, mūzikā plānots apgūt arī kolektīvo muzicēšanu.

Paredzēts, ka šajā mācību jomā skolēni praktiski darbosies, iztēlosies un gūs prieku radošajā procesā.

Vienlaikus paredzēts, ka skolēni klātienē piedzīvos kultūras notikumus, gūstot emocionālo un estētisko pieredzi un attīstot personiskās kultūras vajadzības, līdzdarbosies kultūras mantojuma saglabāšanā un tradīciju pārmantošanā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu