Biļalovs: Nedomāju par to, kurš ir pirmais vārtsargs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Timurs Biļalovs
Timurs Biļalovs Foto: Zane Bitere/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas vārtsargs Timurs Biļalovs un Kristers Gudļevskis cenšas parādīt labāko sniegumu, nedomājot par to, kurš būs vienības nomināli pirmais ripu ķērājs, sarunā ar aģentūru LETA atzina Biļalovs.

Kā vēstīts, "Dinamo" trešdien savā laukumā ar 1:2 zaudēja Maskavas apgabala "Vitjaz", Biļalovam šajā mačā atvairot 23 no 25 pretinieku mestajām ripām.

"Mums bija momenti, kurus diemžēl nerealizējām. Savu spēli vērtēju viduvēji, jo pēc pirmā bīstamā metiena ātri ielaidu vārtus. Tāpat pieļāvu dažas kļūdas, varbūt tas ietekmēja komandas spēli. Gan jau treneri izvērtēs, kā esmu nospēlējis. Visu maču aizvadīt vienā līmenī nav iespējams, taču darbs aizsardzībā bija labs, vienīgi tās kļūdiņas, kas atnesa zaudētos vārtus," stāstīja Biļalovs.

Mačs bija četru punktu vērtībā, jo šobrīd "Vitjaz" ir "Dinamo" tiešā pretiniece par septīto vietu Rietumu konferencē.

"Mačs bija ļoti svarīgs, ņemot vērā turnīra tabulu, tāpēc visi bijām noskaņojušies. Tagad nekas cits neatliek, kā censties tikt pie uzvarām nākamajās spēlēs," teica krievu vārtsargs.

Rīdziniekiem nākamie trīs mači būs pret līgas vadošajām komandām Omskas "Avangard", Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA. Duelis ar "Avangard" notiks piektdien Rīgā, bet spēkošanās ar SKA un CSKA būs nākamajā nedēļā Cīrihē "KHL World Games" ietvaros.

"Esam parādījuši, ka varam cīnīties ar jebkuru komandu. Galvenais, ir uzspiest pretiniekam savu spēli, tad arī rezultāti neizpaliks. Pret SKA un CSKA labāk būtu spēlēt savā laukumā, jo šeit ir savi līdzjutēji un atbalsts. Domāju, ka arī paši līdzjutēji jo īpaši mājās grib redzēt spēles ar šādiem grandiem," atzīmēja Biļalovs.

Pašlaik 23 gadus vecais vārtsargs "Dinamo" rindas papildināja šajā vasarā un ir iejuties komandā.

"Komandā viss ir labā līmenī, jūtos lieliski un komfortabli. Ir draudzīgs kolektīvs, tāpēc varu teikt to pašu labāko," pauda Biļalovs.

Biļalovs šajā sezonā 12 spēlēs vidēji ielaidis 1,94 ripas un atvairījis 94,1% metienu, kas ir sestais labākais rādītājs līgā. Tikmēr Gudļevskis laukumā bijis 19 mačos, kuros caurmērā ielaidis 2,57 ripas un atvairījis 90,5% metienu.

"Nedomāju par to, kurš ir komandas pirmais vārtsargs. Kuram liek spēlēt, tas arī dodas laukumā. Ar Kristeru cenšamies parādīt maksimāli labāko sniegumu. Tāpat ir arī trešais vārtsargs - Maksis [Maksims Tretjaks], kurš gaida savu iespēju. Katrs ieguldām darbu treniņos un pilnībā izmantojam savu spēles laiku. Arī vārtsargu treneri daudz palīdz un skaidro kļūdas," stāstīja Biļalovs.

Viņš iepriekšējā sezonā debitēja KHL, kopumā aizvadot 12 mačus. Kazaņas "Ak Bars" sastāvā viņš bija laukumā 12 spēlēs, vidēji ielaižot 2,46 ripas un atvairot 92,3% metienu, bet Hantimansijskas "Jugra" rindās Biļalovam piecās cīņās caurmērā ielaistas 1,80 ripas un atvairīti 93,4% metienu.

Tāpat iepriekšējā sezonā viņš aizvadīja divas spēle Krievijas Augstākajā līgā (VHL), abās paliekot nepārspēts. VHL viņš kopš 2013. gada pārstāvējis Orskas "Južnij Ural", Almetjevskas "Ņetfjaņik" un Kazaņas "Bars" vienības.

"VHL spēle ir ātrāka, jo ir daudz jauno hokejistu, kuri vēlas sevi pierādīt un nonākt KHL. Viņi skrien un strādā ar lielu atdevi. Savukārt KHL ir daudz pieredzējušāki spēlētāji, kuri jau apliecina savu meistarību. Metienu skaits gan ir atkarīgs no katras spēles atsevišķi," uzsvēra Biļalovs.

"Dinamo" ar 28 punktiem 28 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu