Gosna nedeklarēto ienākumu apjoms varētu sasniegt 62 miljonus eiro

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nu jau bijušais Japānas autobūves uzņēmuma Nissan Motor padomes priekšsēdētājs Karloss Gosns savos ienākumos kopumā nav deklarējis astoņus miljardus jenu (62 miljonus eiro), kas ir krietni vairāk, nekā uzskatīts līdz šim, piektdien vēsta japāņu mediji.

Gosns pirmdien tika aizturēts pēc nopratināšanas prokuratūrā, kur ieradās labprātīgi. Japānas prokuratūra otrdien paziņoja, ka Gosns laika periodā no 2011. gada jūnija līdz 2015. gada jūnijam nav deklarējis ienākumus aptuveni piecu miljardu jenu (38 miljonu eiro) apmērā.

Taču laikraksti Asahi Shimbun un Nikkei vēsta, ka Gosns tagad tiek turēts aizdomās par ienākumu nedeklarēšanu vēl papildus trīs miljardu jenu (23 miljonu eiro) apmērā.

Laikraksti norāda, ka tāpēc prokuratūra plāno izvirzīt Gosnam jaunas apsūdzības saistībā ar apsūdzībām, ka kopš jūnija viņš nav deklarējis ienākumus kopumā astoņu miljardu jenu apmērā.

Turklāt Gosns tiek turēts arī aizdomās par četru miljardu jenu ienākumu nedeklarēšanu, kas gūti, izmantojot akciju cenas pacelšanas tiesības. Šo metodi uzņēmumu vadītāji var izmantot, lai iegūtu sev prēmijas par pozitīviem finanšu rezultātiem, raksta Nikkei.

Tikmēr ziņu aģentūra Kyodo vēsta, ka Nissan Gosna māsai kopš 2002. gada maksājis 100 000 dolāru gadā, lai arī nav nekādu pierādījumu par viņas konsultatīvo darbu uzņēmumā.

Prokuratūra skaidro, ka Gosnam draud līdz pat desmit gadus ilgs cietumsods.

Jau ziņots, ka Nissan ceturtdien no amata atlaida padomes priekšsēdētāju Gosnu, kurš pieķerts finanšu pārkāpumos.

Savukārt Francijas autobūves uzņēmums Renault otrdien pēc savas padomes ārkārtas sēdes paziņoja, ka kompānijas vadītājs Gosns paliek amatā, neraugoties uz savu aizturēšanu Japānā, bet viņam tiek iecelts vietnieks uzņēmuma vadīšanas nodrošināšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu