Pārtikas produkti, ko nekad neredzēsim uz Elizabetes II šķīvja (3)

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Karaliene Elizabete II ir diezgan izvēlīga attiecībā uz to, ko viņa ēd, un ir konkrēti pārtikas produkti, kurus viņa absolūti atsakās lietot uzturā. To ir pastāstījis bijušais pils pavārs Darens Makgreidijs (Darren McGrady), kā arī paskaidrojis, kuriem ēdieniem Viņas Majestāte nepieskaras un kāpēc.

Uzzini, kuri produkti nav paredzēti karalienei!

Makgreidijs ir informējis Reader’s Digest par karaliskās ģimenes ēšanas paradumiem un pastāstījis, ka Anglijas karaliene vienkārši ēd, lai dzīvotu, savukārt viņas vīrs, princis Filips, dzīvo, lai ēstu, jo viņš patiesībā ir lielisks pavārs.

Kartupeļi un pasta

Karaliene Elizabete II neēd kartupeļus un pastu. Vienīgais brīdis, kad redzēts, ka viņas šķīvī ir šie produkti, ir īpašas pieņemšanas vakariņas.

Viņas Majestāte parasti ēd veselīgi un izvēlas grilētu zivi vai vistu, svaigus dārzeņus vai salātus.

Karaliene Elizabete II
Karaliene Elizabete II Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Ķiploki

Makgreidijs paziņojis, ka karalienei Elizabetei II ir noteikums, ka karaliskajā ģimenē uzturā nav jālieto ķiploki. Prinča Harija sievai Meganai Mārklai, kura ļoti cienījusi ķiplokus, pievienojoties karaliskajai ģimenei, nācies no šā produkta atteikties.

» Eksperts skaidro, kādēļ Mārkla nedrīkst atrasties uz viena balkona ar karalieni

“Mēs nevaram pasniegt neko, kur sastāvā ir ķiploki vai pārāk daudz sīpolu. Karalienes ēdienkartē nekad nevarēs atrast ķiplokus,” Makgreidijs teicis. Nebūtu labi ost pēc ķiplokiem, īpaši jau nu pieņemšanās.

Karaliene Elizabete II
Karaliene Elizabete II Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Maize ar garozu

Karalienei maize ir jāpasniedz ar nogrieztu garoziņu.

"Šefpavārs man ierādīja, kā pagatavot karalienei  sviestmaizes," The Telegraph pastāstījis bijušais karaļnama pavārs Ovens Hodžsons (Owen Hodgson). "Viņš man parādīja, kā uztaisīt perfektu tunča sviestmaizi: kā maize jāgriež un kas jāliek klāt. Pils virtuvē viss ir izstrādāts pa detaļām, pat instrukcija, kā jāgatavo sviestmaize."

Jēla gaļa

Tas varētu būt pārsteidzoši, bet jūs nekad neredzēsiet karalieni pasūtām vidēji ceptu steiku. Tas vienmēr būs kārtīgi izcepts, vismaz tā apgalvo Makgreidijs.

Zemenes nelaikā

Karalienei negaršo svaigi augļi un ogas, ja nu vienīgi tiem ir sezona.

“Vasaras laikā tu vari sūtīt karalienei zemenes katru dienu,” Makgreidijs paskaidrojis, bet uzsvēris, ka janvārī labāk to nedarīt.

Karaliene Elizabete
Karaliene Elizabete Foto:  
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu