Kaspars Bērziņš atgriezīsies Latvijas basketbola izlasē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lāsma Irša

Pieredzējušais centrs Kaspars Bērziņš atgriezīsies Latvijas basketbola izlasē, raidījumam "Hattrick.lv" atklāja komandas galvenais treneris Arnis Vecvagars

"Izlases sastāvam pavisam noteikti klāt būs Kaspars Bērziņš," atklāja Vecvagars.

Pašlaik 33 gadus vecais Bērziņš šosezon pārstāv "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas komandu "Ogre", kur vidēji mačā izcēlies ar 12,1 punktiem un 6,2 atlēkušajām bumbām.

Tikmēr aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka no saraksta varētu tikt svītrots cits centrs Ronalds Zaķis, kurš vēl pilnībā nav atguvies no veselības likstām.

Jau ziņots, ka valstsvienība vispirms Pasaules kausa kvalifikācijā 29.novembrī uzņems Melnkalni, bet trīs dienas vēlāk viesosies pie Eiropas čempiones Slovēnijas. Otrajā spēlē izlasei gatavs palīdzēt viens no potenciālajiem līderiem Dairis Bertāns.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar sešiem panākumiem seko Turcija, bet Latvijai ir piecas uzvaras. Pa četriem panākumiem izcīnījušas Melnkalne un Ukraina, bet Slovēnija iekrājusi divas uzvaras.

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā.

Trešajā "logā" nākamā gada 22. februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25. februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs:

Kaspars Vecvagars (Ščecinas "King Wilki Morskie", Polija), Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis, Ingus Jakovičs (visi - "Ventspils"), Aigars Šķēle (Antibas "Olympique", Francija), Jānis Blūms (Permas "Parma", Krievija), Artūrs Ausējs, Artis Ate, Andrejs Gražulis, Mareks Mejeris (visi - "VEF Rīga"), Ojārs Siliņš, Artūrs Strautiņš (abi - Triestes "Alma", Itālija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Dairis Bertāns (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Itālija), Rolands Freimanis (Lemnosas "Ifaistos", Grieķija), Kaspars Bērziņš ("Ogre").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu