Skārdene - konteiners narkotiku slēpšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija/Facebook

Ne tikai Latvijas valsts, bet arī Valsts policija (VP) šā gada nogale svin 100 gadu jubileju. Šai sakarā VP apņēmusies pastāstīt par 100 lietām, kas parādītu pārmaiņas policijā tās ilgās pastāvēšanas laikā. Šoreiz - skārdene, kas pārveidota narkotiku kontrabandai.

Attēlā redzamā RC Cola skārdene ir izmantota kā konteiners narkotisko vielu, MDMA tablešu ievešanai Latvijas teritorijā.

Konteiners 2000. gadu sākumā ir izņemts kādam narkotiku pārvadātājam Latvijas robežas šķērsošanas laikā. Maskēšanas nolūkā tabletes ievietotas plastmasas flakonā, kurš ieģipsēts skārdenē, kas ar šādu "kravu" gan ir smagāka, gan arī blīvāka. Tās sieniņa spiežot tik viegli nepadodas, kā tas ir skārdenei, kas pildīta ar dzērienu.

MDMA (3,4-metilēndioksimetamfetamīns), kas plašāk zināms kā ecstasy (ekstazī), ir viena no izplatītākajām narkotiskajām vielām Latvijā. Jo īpaši tā ir populāra jauniešu vidū - 2015. gada dati liecina, ka 0,8 % gados jauni (15–34 gadi) pieaugušie pēdējā gada laikā ir lietojuši ekstazī tabletes.

2017. gadā Latvijā Valsts policija izņēma ap 27 kilogramiem MDMA - gan tablešu formā, gan pulverveida vielas formā. 

Par MDMA izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu var piespriest naudas sodu vai piespiedu darbu un īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai arī brīvības atņemšanu līdz 10 gadiem un policijas kontroli uz 3 gadiem. Ja tas tiek darīts realizācijas nolūkā, tad cietumsods jau var sasniegt 15 gadu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu