Amerikāņu leģionārs par KHL: Ir komandas, kas maksā miljonus, bet citas nevar atļauties pat nūju lentas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Blums ASV izlases sastāvā
Blums ASV izlases sastāvā Foto: AFP/LETA

Kontinentālas hokeja līgas (KHL) kluba Minskas "Dinamo" amerikāņu aizsargs Džonatans Blums vienā no intervijām ar Krievijas medijiem paudis viedokli par komandu nevienlīdzību KHL.

"KHL līmenis ir labs. Ja līgā būtu vairāk leģionāru, tad arī vairāk izlīdzinātos komandu līmenis. Algu griesti ir pārāk augsti. Notiek tas, ka dažas komandas uz tā rēķina var atļauties labākus spēlētājus nekā citas, un tāpēc arī parasti čempionātā triumfē tikai trīs vai četras komandas. Ir komandas, kas maksā miljonus, bet citas nevar atļauties pat nūju lentas," stāsta Minskas "Dinamo" aizsargs.

Jāatzīmē, ka šajā sezonā KHL algu griesti (cik komandas var maksāt algās spēlētājiem) ir 850 miljoni rubļu jeb 11,2 miljoni eiro.

"Spēlēju šajā līgā jau piekto gadu un esmu ievērojis tādu tendenci. Ir komandas, kas no tā cieš, bet kopumā līga ar katru gadu attīstās," uzskata Blums.

Amerikānis KHL spēlē kopš 2015. gada, kad pievienojās Vladivastokas "Admiral", bet pērn pārstāvēja "Sochi" rindas.

"Manuprāt, līga tikai no tā iegūtu, ja katra komanda varētu pieteikt sastāvam vēl pa kādam leģionāram. Ir redzams, ka lielākajā daļā klubu rezultatīvākie spēlētāji ir tieši ārzemnieki. Ja katrā komandā varētu spēlēt kaut vai vēl pa vienam leģionāram, spēles kļūtu skatāmākas, un no ta iegūtu arī pati līga," piebilst amerikānis.

Blumam ir arī Nacionālas hokeja līgas (NHL) pieredze, kur viņš pavadījis piecas sezonas, bet ASV izlases sastāvā viņš piedalījās 2018. gada Pasaules čempionātā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu