Pāragri miris pianists Gints Bērziņš

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pianists Gints Bērziņš.
Pianists Gints Bērziņš. Foto: Ieva Lūka/LETA

Atvadīšanās no pianista Ginta Bērziņa notiks piektdien, 30. novembrī pulksten 10.00 Rīgas krematorija mazajā zālē, Varoņu ielā 3A.

Gints Bērziņš ir dzimis Rīgā, Latvijā. Viņš savas mūzikas gaitas ir sācis Jāzepa Mediņa mūzikas skolā, klavieru klasē 5 gadu vecumā. 11 gadu vecumā Gints uzvarēja Dvarionas pianistu konkursā Lietuvā, bet gadu vēlāk, Vislatvijas jauno pianistu konkursā.

Gints Bērziņš ir pabeidzis Maskavas konservatoriju 1992. gadā. Tālākās mūziķa gaitas Gints ir turpinājis Eiropā un ASV. Gints ir trīs reizes uzstājies Ņujorkas Carnegie Hall.

1994. gadā Gints Bērziņš ir nominēts kā Latvijas Gada mūziķis.

No 2000. Līdz 2007. gadam Gints strādāja Ņujorkas Metropolitēna operā, kā arī veica aktīvu koncertdarbību. Viņš ir koncertējis vairākos festivālos, ieskaitot Mostly Mozart Festival un Avery Fisher Hall Ņujorkā.

Gints Bērziņš ierakstījis vairākus kompaktdiskus, starp kuriem ir divi CD ar Šopēna mūziku, viens ar Musorgska un Čaikovska skaņdarbiem. Šobrīd notiek darbs pie 6 disku komplekta Visas Mocarta klaviersonātes, kā arī Visas Emīla Dārziņa solo dziesmas kopā ar tenoru Miervaldi Jenču un Antru Bigaču.

Gints regulāri uzstājās kopā ar Latvijas un ārzemju mūziķiem. Strādājis arī kā muzikālais asistents un koncertmeistars nozīmīgākajam operas festivālam Latvijā – Siguldas opersvētkiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu