Karsums un Daugaviņš rezultatīvi uzvarā pret Kuldu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Daugaviņš (priekšplānā)
Kaspars Daugaviņš (priekšplānā) Foto: www.dinamoriga.lv

Latviešu uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš ceturtdien veica pa rezultatīvai piespēlei, kas viņu pārstāvētajai Maskavas "Spartak" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) palīdzēja pieveikt Čerepovecas "Severstaļ", kuras sastāvā spēlē aizsargs Artūrs Kulda.

Šīs spēles rezultātu desmitajā minūtē atklāja Anatolijs Nikoncevs, kuram 52.minūtē tieši Karsums palīdzēja panākt 2:0. Savukārt cīņas galarezultātu 54.minūtē uzstādīja Iļja Zubovs, turklāt viņam asistēja Daugaviņš.

"Severstaļ" komandai šī bija septītā neveiksme pēc kārtas, turklāt šonedēļ vienības galvenā trenera amatā stājās Andrejs Razins.

Karsums ceturtdienas spēlē laukumā pavadīja 16 minūtes un 51 sekundi, kuras laikā veica vienu metienu pa vārtiem, pamanījās pielietot sešus spēka paņēmienus un zaudēt vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās. Uzbrucējs šosezon 30 cīņās guvis piecus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Daugaviņš nospēlētajās 17 minūtēs un 31 sekundē izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem. Viņam šosezon 32 spēlēs deviņi vārti un 12 rezultatīvas piespēles.

Visbeidzot Kulda ceturtdien nospēlēja 20 minūtes un 59 sekundes, izpildīja vienu metienu un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.

Tikmēr divu Austrumu konferences vadošo komandu divcīņā Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" savā nosacītajā laukumā Balašihā ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas pēdējā laikā zaudējusi sezonas sākumā iegūto līgas vadošo pozīciju.

Citviet trešo uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Magņitogorskas "Metallurg" vienība, kas izbraukumā ar 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) pārspēja Ufas "Salavat Julajev". Uzvarētāju rindās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Jevgēņijs Birjukovs.

Vēl vienā spēlē pie trim vārtiem jeb "hat-trick" tika Brendons Jips, kurš palīdzēja pašlaik savainotā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētajai Pekinas "Kuņluņ Red Star" savu skatītāju priekšā ar 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) pārspēt Novosibirskas "Sibirj".

Rietumu konferences vadībā ar 58 punktiem 33 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par pieciem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 46 punktiem 31 spēlē ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 38 punktiem 33 cīņās ir Maskavas "Spartak".

Tālāk septītā ar 31 punktu 33 cīņās ir pašlaik savainotā uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet pirmo astotnieku ar 30 punktiem 31 duelī noslēdz Rīgas "Dinamo", kamēr pēdējā starp 12 komandām ir Čerepovecas "Severstaļ", kas sakrājusi 20 punktus 34 spēlēs.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 55 punkti 34 mačos, bet otrā ar 48 punktiem 33 spēlēs ir Omskas "Avangard". Tikmēr astotajā vietā ar 33 punktiem 31 cīņā ir Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu