Lidmašīnas biļetes lētākas nekā taksis Rīgā - taksometru cenu jomā joprojām haoss (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Taksometri. Ilustratīvs attēls.
Taksometri. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Nesakārtotā taksometru tarifu atcelšanas sistēma pie lidostas Rīga sagādā galvassāpes lidostas klientiem un Latvijas viesiem. Par taksometru no lidostas nākas maksāt dārgāk, kā par lidmašīnas biļeti no Londonas līdz Rīgai, ziņo LTV raidījums Panorāma.

Kādas meitenes māte Laila ziņojusi Latvijas Televīzijai pēc tam, kad taksists viņas meitai piemērojis neadekvātu summu par 15 km garu braucienu. 

Taksists apsolījis, ka aizvedīs meiteni "pa lēto" līdz viņas ģimenes mājai Priedainē.

Tomēr nonākot galā viņš meitenei piestādījis rēķinu par 37,95 eiro.

Meitene bijusi šokā, sākusi jautāt kāpēc tāda cena. Vīrietis sācis zvanīt kādam, kas meiteni satraucis, tāpēc samaksājusi pieprasīto summu.

Kā izrādās taksisti var piemērot dažādas brauciena likmes. Vairākus atšķirīgus tarifus viņiem apstiprina pie licenses iegūšanas.

Šajā gadījumā meitene apliecināja, ka uz taksometra uzdrukātā cena par kilometru bijusi 71 cents, tomēr taksists viņai piemērojis augstāko tarifu, kas bijis 1,99 eiro par kilometru. 

Ar sūdzībām var doties uz Rīgas lidostas plānošanas reģiona administrāciju, kuri atbild par taksometru licenču izdošanu. Ja tiek fiksēts pārkāpums, to var anulēt. Īpaši daudz šādu sūdzību administrācija saņem vasaras mēnešos. 

Ierasta ir prakse, ka tieši braucot no lidostas taksometra šoferis piemēros augstāko tarifu.

Lai izvairītos no šādas situācijas, pirms kāpšanas mašīnā jānofotografē taksometrs ar uzdrukāto tarifu, lai vēlāk var pierādīt, ka pārmaksāts par braucienu. 

Satiksmes ministrijā ir iesniegti vairāki likumprojekti, kas pastiprinātu kontroli taksistu biznesā, piemēram:

  • atvieglotu licenču anulēšanas procesu,
  • obligāti pirms brauciena informēt pasažieri par tarifu,
  • samazināt pārvadātājiem pieļaujamo tarifu skaitu,
  • ieviest kvalitātes kritērijus taksometru pakalpojumu sniedzējiem,
  • pastiprināt policijas kontroli. 

Šobrīd ir pieņemti likuma grozījumi, kas ļauj pašvaldības policijai kontrolēt takšus. Pārbaudīt viņu licences, veikt kontrolpirkumus. Pārējie ierosinājumi gaida apstiprināšanu. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu