Uguns nelaime Ilūkstē - divas bojā gājušās un ierosināta izmeklēšana par glābēju darbu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ilūkstē trešdien, 19. decembrī, pulksten 14.43 kādā privātmājā izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsēju depo no šīs vietas atrodas nieka 750 metru attālumā, tāpēc glābēji ieradušies notikuma vietā 4 minūšu laikā, tomēr ugunsgrēka sekas ir traģiskas - bojā gāja divas sievietes, vēsta raidījums Degpunktā. 

Mājas īpašnieks, kurš nelaimes gadījuma brīdī neatradās mājās, skaidro, ka glābēji nav devušies iekšā mājā uzreiz, lai glābtu iekšā esošās sievietes. 

Uguns izcēlusies mājas priekštelpā, tāpēc evakuācijas ceļš iekšā esošajām sievietēm bijis nogriezts.

Bojā gājušās bijušas mājas īpašnieka Edgara māte un vecmamma. 

Vīrietis stāsta, ka pa dienu saņēmis brīdinājumu no Sadales tīkla par to, ka elektrības padevē radušies traucējumi, līdz ar to elektrība mājai tika atslēgta. Vēlāk saņemts zvans, ka elektrība atkal pieslēgta.

Trešais zvans bijis no glābējiem, kas ziņoja par nelaimi. 

Šobrīd galvenā versija ir, ka elektrības īssavienojums bijis kā iemesls uguns nelaimei. 

Kad Edgars ieradies notikuma vietā, glābēji dzēsuši uguni no ārpuses, taču iekšā nav gājuši, un nav ļāvuši to darīt mājas īpašniekam.

Edgara kaimiņš arī ieradies notikuma vietā, taču viņš pats atzīst, ka "iedevis pa galvu" vienam no glābējiem.

Starp vīriešiem izvērsies strīds tāpēc, ka glābēji nav devušies iekšā mājā, lai glābtu tur esošās sievietes. Kaimiņš uzskata, ka liesmas neesot bijušas tik lielas, lai glābēji nevarētu doties iekšā mājā ar visu ekipējumu. 

Pēc 15 minūšu ilgiem dzēšanas darbiem, pats mājas saimnieks Edgars ieskrējis mājās un iznesis savu māti un vecmammu ārā no degošās mājas - diemžēl par vēlu. 

Par notikušo interesējušies arī Valsts policijas darbinieki. Viņi izmeklēs glābēju vilcināšanās iemeslus, kā arī notikušo uzbrukumu glābējam. Tāpat tiks veikta iekšējā izmeklēšana saistībā ar notikušo. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu