No amata atbrīvotie Drošības policijas darbinieki vairs nevarēs saņemt izdienas pensijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

No darba Drošības policijā (DP) atbrīvotie vairs nevarēs saņemt izdienas pensijas, paredz šodien spēkā stājušies grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos.

Ar grozījumiem MK noteikumos "Valsts drošības iestāžu amatpersonu izdienas pensijas piešķiršanas, aprēķināšanas un izmaksas kārtība" veikti vairāki svītrojumi, tādējādi nosakot, ka izdienas pensiju vairs nevarēs saņemt tie DP darbinieki, kas atbrīvoti no amata.

Šodien spēka stājas arī grozījumi MK "Noteikumos par valsts drošības iestāžu izdienas pensijas saņēmēja apliecību", kas paredz, ka attiecīgu apliecību nevarēs saņemt tie DP darbinieki, kas atbrīvoti no darba.

Savukārt grozījumi MK noteikumos "Valsts drošības iestāžu amatpersonu un darbinieku veselības aprūpes izdevumu apmaksas kārtība", kas arī spēkā stājas šodien, nosaka, ka attiecīgie noteikumi vairs neattieksies uz DP amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm.

Šodien spēkā stājas arī grozījumi MK noteikumos "Kārtība, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm aprēķina, piešķir un izmaksā izdienas pensijas".

Grozījumi paredz svītrot noteikumu 3. punktu, kas nosaka, ka izdienas pensijas pieprasītājs, kurš atvaļināts no dienesta DP, izdienas pensijas pieprasījumu iesniedz aģentūras slepenības režīma struktūrvienībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu