Nacionālā apvienība oficiālu atbildi par "KPV LV" prasībām sniegs līdz piektdienas rītam (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāts Gaidis Bērziņš
Saeimas deputāts Gaidis Bērziņš Foto: Zane Bitere/LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) savu oficiālo atbildi par "KPV LV" izvirzītajām prasībām tās dalībai valdībā "Jaunās Vienotības" potenciālajam premjera kandidātam Krišjānim Kariņam sniegs līdz piektdienas rītam.

Kā aģentūru LETA informēja VL-TB/LNNK politiķis Gaidis Bērziņš, "KPV LV" prasības tiks izdiskutētas, tomēr būtiskus iebildumus pret tām viņš pagaidām nepauda.

Oficiālu lēmumu VL-TB/LNNK varētu pieņemt līdz Kariņa noteiktajām termiņam - piektdienas plkst.10. Neoficiāli gan tiek pausts, ka arī VL-TB/LNNK varētu piekrist šiem nosacījumiem, ja demogrāfija arī turpmāk būs būtiska valdības prioritāte, un Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) turpinās vadīt Demogrāfijas lietu centru.

Kā ziņots, potenciālie koalīcijas partneri "KPV LV" izvirzītās prasības neuzskata par nepārvaramu šķērsli un ir optimistiski par iespēju tuvākajā laikā vienoties par valdības izveidi, izriet no politiķu sacītā pēc piecu partiju pārstāvju tikšanās.

Kariņš pauda, ka "KPV LV" prasības nav nekas nepārvārāms un par tām varētu vienoties. Viņš ir aicinājis visas pārējās partijas līdz piektdienas plkst.10 informēt par savu nostāju. Ja partijas panāks vienošanos, tad Kariņš aicinās Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nominēt viņu premjera amatam.

Starp "KPV LV" piecām prasībām koalīcijas "kodolam" ir FM parlamentārā sekretāra amats, kā arī prasība neveidot jaunus ministru amatus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kariņa valdības piedāvājumā bija iecerēts jauns demogrāfijas lietu ministra amats, kuru būtu varējis ieņemt Parādnieks.

Kopumā "KPV LV" izvirzījusi piecas prasības - Kariņu kā valdības vadītāju, FM parlamentārā sekretāra un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatus, neveidot papildu ministra amatu, kā arī prasības attiecībā uz iesaisti teritoriālās reformas veikšanā.

Valsts prezidentam Raimondam Vējonim piektdien plkst.11 paredzēta tikšanās ar piecu Saeimas frakciju - Jaunās konservatīvās partijas (JKP), "KPV LV", "Attīstībai/Par!" (AP), VL-TB/LNNK un "Jaunās Vienotības" (JV) pārstāvjiem, liecina Valsts prezidenta darba kārtība.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu