Gobzems neesot piedalījies "KPV LV" balsojumā par sarunu turpināšanu dalībai valdībā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Politiķis Aldis Gobzems nepiedalījās ceturtdien notikušajā "KPV LV" Saeimas frakcijas balsojumā, kurā tika lemts par labu sarunu turpināšanai, lai piedalītos valdības veidošanā, aģentūrai LETA pastāstīja pats deputāts.

Politiķis skaidroja, ka viņam nebija loģiska pamata piedalīties balsojumā, jo jau iepriekš bija paudis savu pozīciju, ka balsos pret "Jaunās Vienotības" (JV) vadītu valdību. Gobzems savu nostāju šajā jautājumā neesot mainījis un vērsa uzmanību, ka JV zem dažādiem nosaukumiem esot bijusi pie varas "12 gadus", lai būtu jau varējusi sevi pierādīt.

Politiķis akcentēja, ka nevar aizmirst savus solījumus vēlētājiem, kādam viņam jābūt kā politiķim. Gobzems apliecināja, ka turpinās darbu "KPV LV" frakcijā. Vaicāts, kā valdības apstiprināšanas gadījumā viņš turpmāk balsos par Ministru kabineta virzītajiem priekšlikumiem, deputāts skaidroja, ka balsos atbilstoši deputāta sirdsapziņai.

Kā ziņots, potenciālie koalīcijas partneri "KPV LV" izvirzītās prasības neuzskata par nepārvaramu šķērsli un ir optimistiski par iespēju tuvākajā laikā vienoties par valdības izveidi, izriet no politiķu sacītā pēc piecu partiju pārstāvju tikšanās.

JV pārstāvis Krišjānis Kariņš pauda, ka "KPV LV" prasības nav nekas nepārvārāms un par tām varētu vienoties. Viņš ir aicinājis visas pārējās partijas līdz piektdienas plkst.10 informēt par savu nostāju. Ja partijas panāks vienošanos, tad Kariņš aicinās Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nominēt viņu premjera amatam.

Kā ziņots, starp "KPV LV" piecām prasībām koalīcijas "kodolam" ir FM parlamentārā sekretāra amats, kā arī prasība neveidot jaunus ministru amatus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kariņa valdības piedāvājumā bija iecerēts jauns demogrāfijas lietu ministra amats, kuru būtu varējis ieņemt Parādnieks.

Kopumā "KPV LV" izvirzījusi piecas prasības - Kariņu kā valdības vadītāju, FM parlamentārā sekretāra un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītāja amatus, neveidot papildu ministra amatu, kā arī prasības attiecībā uz iesaisti teritoriālās reformas veikšanā.

Valsts prezidentam Raimondam Vējonim piektdien plkst.11 paredzēta tikšanās ar piecu Saeimas frakciju - Jaunās konservatīvās partijas, "KPV LV", "Attīstībai/Par!", "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un JV pārstāvjiem, liecina Valsts prezidenta darba kārtība.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu