Sevastova jaunākajā pasaules rangā zaudējusi divas vietas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējusi divas vietas un tagad ieņem 13.pozīciju.

Sevastova pasaules rangā 11.vietu ieņēma kopš novembra pēdējās nedēļas. Šī pozīcija ir viņas karjeras rekords, ko pirmo reizi Latvijas pārstāve sasniedza oktobrī.

Šīs sezonas pirmajā turnīrā - Brisbenas WTA "Premier" - Sevastova cieta zaudējumu ceturtdaļfinālā un neaizstāvēja 85 ranga punktus, kas licis nedaudz atkāpties rangā. Šonedēļ viņa piedalīsies Sidnejas WTA "Premier" sērijas sacensībās, kur pirmajā kārtā pirmdien paredzēta tikšanās ar pasaules 192.raketi Tīmeu Bačinski no Šveices.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Ostapenko pasaules rangā saglabājusi 22.vietu, ko viņa ieņem jau kopš novembra sākuma. Pēc Francijas atklātā čempiontitula neaizstāvēšanas jūnijā viņa zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur uz dažām nedēļām atgriezās augusta/septembra mijā, bet pēc tam sekoja pakāpeniska lejupslīde uz 22.vietu.

Jaunā sezona Ostapenko sākusies neveiksmīgi, jo viņa Šeņdžeņas WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 0-6, 2-6 kapitulēja rumānietei Monikai Nikulesku. Nākamais turnīrs Latvijas pārstāvei arī būs Sidnejā, kur viņa pirmajā kārtā spēkosies ar pret pasaules ranga 15.vietas īpašnieci Ešliju Bārtiju no Austrālijas.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā saglabājusi 274.pozīciju Tikmēr 18 gadus vecā Daniela Vismane atguvusi vienu vietu un ieņem 643.pozīciju.

Līdz ar jaunās sezonas sākumu ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas.

Ranga galvgalī joprojām ir rumāniete Simona Halepa, otro vietu ieņem vāciete Angelika Kerbere, bet trešā ir Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacka.

Ceturtā, veicot vienas vietas kāpumu, ir pagājušā gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka no Japānas, kamēr uz piekto pozīciju pacēlusies amerikāniete Sloeina Stīvensa, arī veicot minimālu kāpumu, bet uz sesto vietu atkāpusies "WTA Finals" čempione Jeļina Svitoļina no Ukrainas, kura zaudējusi divas pozīcijas.

Septītā, pakāpjoties par vienu pozīciju, ir čehiete Karolīna Plīškova, kamēr uz astoto vietu atkāpusies viņas tautiete Petra Kvitova. Devītā jorpojām ir nīderlandiete Kiki Bertensa, bet pirmo desmitnieku noslēdz krieviete Darja Kasatkina.

Pagājušajā nedēļā Brisbenas WTA "Premier" turnīrā labākā bija Plīškova, Šeņdžeņā nepārspēta palika baltkrieviete Arina Sabaļenka, kamēr Oklendas WTA "International" sacensībās uzvarēja Vācijas tenisiste Jūlija Gērgesa.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi vienu vietu un atkritusi uz 39.pozīciju, bet Sevastova arī šonedēļ ieņem 56.vietu, kamēr Marcinkēviča par divām vietām pakāpusies uz 220.pozīciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu