Kuruca debijas sezona skaitļos

Salīdzinājumā ar pārējo latviešu debijas sezonām NBA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Reuters/ScanPix

Lielisku debijas sezonu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvada latviešu basketbolists Rodions Kurucs. Basketbolists savā pirmajā sezonā līgā rāda stabilu un pārliecinošu sniegumu. Taču, kāda tā ir bijusi skaitļos līdz šim?

Savā debijas sezonā latviešu basketbolists ir paspējis aizvadīt 25 spēles, kuru laikā vidēji laukumā pavadījis 19,6 minūtes. Aizvadīt nepilnas 20 minūtes mačā savā pirmajā sezonā ir ļoti labs rādītājs. Kurucs ar savu sniegumu ir iekarojis "Nets" vienības galvenā trenera Kenija Atkinsona uzticību. 

No aizvadītajām 25 spēlēm vairāk nekā pusi Kurucs ir sācis sākumsastāvā - 13 spēles. 

Ja mēs salīdzinām ar citiem latviešu basketbolistiem NBA, tad Andris Biedriņš savā debijas sezonā aizvadīja tikai 30 spēles, tiekot tikai vienu reizi pie iespējas iet sākumsastāvā. Dāvis Bertāns pirmajā sezonā Sanantonio aizvadīja 67 spēles, sākumsastāvā izejot sešas reizes. Kristaps Porziņģis jau ir cits stāsts - 72 spēles un 72 starti. 

Vidēji spēlē Kurucs gūst 9,1 punktu. Biedriņš savā debijas sezonā vidēji spēlē guva 3,6 punktus, bet Bertāns 4,5 punktus. Porziņģis atkal izceļas - 14,3 punkti. 

Noteikti jāatzīst, ka Kurucs savā pirmajā sezonā līgā izskatās daudz pārliecinošāk nekā savulaik Biedriņš un Bertāns. Kurucs lieliski iederas Bruklinas "Nets" komandas sistēmā, iespējams, arī tādēļ viņa statistika ir tik laba. 

Protams, ka 20 gadus vecais basketbolists NBA ir aizvadījis tikai 25 spēles, taču redzētais sniegums ir atstājis ļoti pozitīvu iespaidu. Kritumi un kāpumi vēl sekos, taču, ja turpinājumā Kurucs turpinās saņemt trenera uzticību, tad arī statistika runās pati par sevi. 

Pateicoties labajam sniegumam, Kurucs tika izvirzīts starp pretendentiem uz NBA decembra mēneša labākā debitanta balvu Austrumu konferencē. Sportists decembrī 14 spēlēs vidēji nospēlēja 23 minūtes, kurās guva 9,7 punktus, izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas un veica 0,9 rezultatīvas piespēles.

Foto: AP/Scanpix

Basketbolists ir paspējis sakrāt arī divus "double-double" savā līdzšinējā karjerā. Jāpiemin, ka tas notika divās spēlēs pēc kārtas. Tas notika decembra spēlēs pret Fīniksas "Suns" un Šārlotes "Hornets" komandām. Kurucs ir labs cīnītājs par atlēkušajām bumbām. Sportists vidēji spēlē vāc 3,6 atlēkušās bumbas, kas priekš slaidā basketbolista ir labs rādītājs. Ja skatāmies uz citu latviešu rādītājiem savā pirmajā sezonā, tad Biedriņš vidēji spēlē vāca 3,9 bumbas, Bertāns 1,5, bet Porziņģis 7,3 atlēkušās bumbas. 

Latviešu basketbolists savās 25 spēlēs ir paspējis sakrāt arī trīs tehniskās piezīmes. Kurucs savu neapmierinātību paudīs skaļi, taču šīs tehniskās piezīmes ir arī debitantu tipiskās kļūdas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu