Turkoglu vaino "Knicks" basketbolistu Kanteru Turcijas nomelnošanā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eness Kanters
Eness Kanters Foto: AP/Scanpix

Turcijas Basketbola federācijas (TBF) prezidents Hidajets Tirkolu vaino Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" spēlētāju Enesu Kanteru savas valsts nomelnošanā.

Turks Kanters nedosies uz nākamnedēļ Londonā gaidāmo NBA maču, kurā "Knicks" spēkosies ar Vašingtonas "Wizards". Basketbolists to pamato ar drošības apsvērumiem, jo viņš ir pazīstams kā Turcijas prezidenta Tajipa Erdoana kritiķis.

"Diemžēl es uz Londonu nedošos trakā Turcijas prezidenta dēļ. Pastāv varbūtība, ka es varu tikt nogalināts," pagājušajā nedēļā pauda Kanters. "Turcijai tur ir daudz spiegu. Mani pavisam vienkārši var nogalināt."

Tikmēr Turkoglu, kurš pats savulaik ilgus gadus spēlēja NBA, pārstāvos sešus klubus, Kantera komentārus nodēvēja par maldiem.

"Citiem vārdiem runājot, Kanters un Londonu nedosies nevis tāpēc, ka viņam ir bail, bet gan tādēļ, ka viņam ir problēmas ar pasi un vīzu," teica Turkoglu.

Kanteram jau kopš 2017.gada pavasara ir anulēta Turcijas pase, turklāt pagājušajā gadā viņa arestam tika izdots orderis.

"Šāda informācija jau sen ir zināma. Kanters vienkārši cenšas iegūt uzmanību ar neracionāliem pamatojumiem un politiskiem izteikumiem," atzina Turkoglu. "Šāda rīcība ir vēl viens piemērs viņa mēģinājumiem nomelnot Turciju, kā arī viņš cenšas sev piešķirt papildus nozīmību un noslēpt nedienas ap sportista karjeru."

TBF prezidents arī uzskata, ka Kanters apzināti cenšas kaitēt Turcijas un Lielbritānijas attiecībām.

Tikmēr Kanters uz Turkoglu izteikumiem jau paspējis atbildēt. "Man nedošanās uz Londonu nav vīzas problēmu dēļ. Es varu uz turieni doties," tvītoja Kanters, izsakot varbūtību, ka Turkoglu ir Erdoana pakalpiņš.

Kanters šosezon vidēji katrā NBA mačā izcēlies ar 14,4 punktiem un 10,7 atlēkušajām bumbām, kamēr "Knicks" ir viena no vājākajām komandām līgā.

"Knicks" rindās no savainojuma joprojām atlabst latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu