Piromāni uzdarbojas Jelgavas novada Valgundes ciemā - dedzina īpašumus uz nebēdu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Artūrs Ķipsts/LETA

Jelgavas novada Valgundes ciema iedzīvotājus un uzņēmējus terorizē piromāni, kuri īsā laika posmā dedzinājuši vairākus īpašumus, nodarot lielus zaudējumus, vēsta raidījums Bez Tabu

Briežaudzētājam nodedzināti vairāk nekā 400 siena ruļļu, citam iedzīvotājam liesmas nopostījušas garāžu, vēl kādā īpašumā nodedzināta saimniecības ēka, kūts, automašīna.

Šie un citi briesmu darbi pagājušogad pastrādāti Valgundes ciemā. Iedzīvotāji stāstot, ka esot bijušas arī citas dedzināšanas, tomēr to esot pārāk daudz, lai visas spētu uzskaitīt.

Raidījumam savu sāpi izklāsta Valgundes kokapstrādes uzņēmuma pārstāvji, ziņojot par lielas noliktavas nopostīšanu pērn.

"Nodedzināja gandrīz visu lielo noliktavu! Man arī te, uzņēmuma teritorijā, visapkārt ir kokmateriāli. Te pietiek ar vienu sērkociņu, lai nodedzinātu. Netālu man ir māja, kur es guļu naktī. Bail, ka to aizdedzinās. Visi ciemā dzīvo un baidās, vai pa nakti kaut ko neaizdedzinās!" stāsta kokapstrādes uzņēmuma priekšnieks Andrejs.

"Visi dzīvo bailēs! Varētu būt lielāka palīdzība no policijas," stāsta Juris, kam nodedzināta garāža. 

Kā stāsta cietušie, daudzi vērsušies ar iesniegumiem policijā, likumsargi ierosinājuši kriminālprocesus, tomēr ir neziņā par to gaitu, vai policija ir uz pēdām vainīgajiem.

Iedzīvotājiem ir aizdomas, kurš noziegumus pastrādājis, tomēr nevēlas viņus lieki reklamēt, arī baidoties no potenciālām ugunsnelaimēm nākotnē. Par aizdomām, norādot uz konkrētām personām, esot ziņots Valsts policijai.

Pirms vairākiem gadiem Valgundes ciema centrā ļaundaris nodedzināja veikalu, dedzinātāju pieķēra nozieguma izdarīšanas brīdī, vainīgais jau izcietis cietumsodu un atgriezies Valgundes ciemā, informē Juris Bite, Jelgavas novada pašvaldības policists Valgundē. Tomēr kārtībsargs apšauba, ka vainīgais “svaigākajos” noziegumos varētu būt viņš.

Kā stāsta pašvaldības policists Bite, naktīs ciemā patrulējot Valsts policija (VP).

VP ierosināti vairāki kriminālprocesi, notiek aktīva izmeklēšana, tiesa, pagaidām aizdomās turamo dedzināšanā neesot, informē VP Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Igors Helmanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu