Lielbritānijā nākammēnes tiesās kokaīna kontrabandā apsūdzētos Latvijas un Igaunijas pilsoņus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Lielbritānijā nākammēnes sāks tiesāt piecus kokaīna kontrabandā apsūdzētos, starp kuriem ir arī Latvijas pilsonis un Igaunijas pilsonis.

Tiesas prāva sāksies 11. februārī Bristolē, ziņo portāls "Cornwall Live".

Lielbritānijas robežsargi Īrijas dienvidu piekrastē 30. augustā uz kāda katamarāna atrada aptuveni tonnu kokaīna, kura melnā tirgus vērtība ir apmēram 100 miljoni sterliņu mārciņu (aptuveni 111 miljoni eiro) .

Tika aizturēti katamarāna kapteinis Rihards Musts no Igaunijas, apkalpes locekļi Voldemārs Gailis no Latvijas un Raimonds Deikstra no Nīderlandes, kā arī divi briti bez noteiktas dzīvesvietas - Naidžels Klārks un Dīns Voterss.

Visiem pieciem noteikts drošības līdzeklis apcietinājums.

Beļģijā reģistrētais katamarāns "Nomad" tika pārtverts pie Īrijas krastiem Lielbritānijas Nacionālās noziedzības apkarošanas pārvaldes (NCA) operācijā un aizvests uz Ņūlinas ostu.

Operācija rīkota pēc iepriekšējas izmeklēšanas, balstoties uz darbu, ko paveicis Lisabonā bāzētais Jūrniecības Analīžu un operāciju centrs - starptautiska narkotiku tirdzniecības apkarošanas aģentūra, ko izveidojušas vairākas Eiropas Savienības valstis.

Operāciju atbalstīja Lielbritānijas Robežapsardzes spēki, Īrijas varas iestādes, Īrijas Jūras spēki, kā arī Devonas un Kornvolas policija.

Lielbritānijas Jūras robežapsardzes spēku komandieris Gordons Skarets norādījis, ka sekmīgā operācija ļāvusi no apgrozības izņemt lielu apjomu kokaīna.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu