Cilvēkiem bail pārvietoties pa Zemitāna tiltu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zemitānu tilta gājēju kāpnes
Foto: Zemitānu tilta gājēju kāpnes Foto: Jānis Škapars/TVNET

Līdz ar temperatūras izmaiņām drausmīgs stāvoklis atklājies uz Zemitāna tilta – braucamā daļa bedrēs, savukārt no tilta balstiem atdalījušies betona gabali, kas gan laimīgas sagadīšanās dēļ nevienu nav ievainojuši, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Zemitāna tiltu, par kuru pienāk regulāras sūdzības no skatītājiem, šodien, 17. janvārī, devās apskatīt "TV3 Ziņas" 

No Zemitāna tilta straumēm plūst ūdens un izveidojusies liela peļķe.

Kāpnes, kas ved uz tiltu, arī izskatās drausmīgā stāvoklī. Apkārt kāpnēm sakrituši gabali no tilta, daži pat diezgan iespaidīgā izmērā.

Tāpat arī kāpnes ir pamatīgi izrūsējušas, un vietām margas nodrupušas pavisam, to vietā sasisti dēļi.

Filmēšanas grupai nepārtraukti klāt gāja garāmgājēji un stāstīja, cik briesmīgi te ir staigāt ikdienā, jo kāpnes regulāri ir slidenas, bet no augšas krīt betona gabali. Cilvēkiem ir bail par savu drošību.

Foto: "Izdzīvošanas mākslas" pamati uz Zemitānu tilta

» Inspekcija iesaka Zemitāna tiltu pilnībā atjaunot tuvāko trīs gadu laikā

"Izskatās drausmīgi! Noņemta daļa no kāpnēm, bet, ja paliek 90% no trepēm, margas no koka, tas nerada drošības sajūtu. Es nejūtos droši, domāju, ka māmiņas ar bērniem arī nejūtas droši. Ņemot vērā, ka trepes vispār neatbilst nekādiem standartiem, iespēja iet pa tiltu taisni vispār ir slēgta cilvēkiem," stāsta vietējais iedzīvotājs.

Savukārt kāda sieviete atklāj: "Ejot pa tumsu, neko nevar redzēt! Es gandrīz vai nokritu, te bīstami iet. Kad te beidzot savedīs kārtībā? Kaut gaismas būtu uzlikuši! Ne es vienīgā."

Kāpņu otrā pusē "TV3 Ziņas" uz zemes mētājamies atrada milzīgu tilta gabalu, kas, visticamāk, atdalījies no tilta augšas.

Ja kādam uz galvas uzkristu, sekas būtu letālas. Tādi gabali te var atdalīties jebkurā mirklī.

» Rūsa un nogruvumi - cik droši ir mūsu ikdienā lietotie tilti?

Arī ceļa segums virs tilta ir ar briesmīgām bedrēm, kuras ceturtdien strādnieki mēģināja aizlāpīt. Tomēr teju visā garumā Čaka iela ir "raiba kā Holandes siers". Autovadītājiem krietni jāuzmanās, lai nesabojātu braucamo. Šovasar brauktuvi remontēs, bet darbi nebūs ātri.

"Šogad Čaka ielā pārsvarā strādās komunikāciju turētāji, veiks remontdarbus apakšzemes komunikācijām, mēs uzsāksim seguma atjaunošanu," norāda Rīgas domes satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Zemitāna tilta stāvokli Satiksmes departaments vērtē kā drošu.

Regulāri tiekot veiktas inspekcijas. Tuvākajā laikā sludinās iepirkumu, pusotrs, divi gadi projektēšanai, un tikai tad darbi.

"Tilta nestspēja, protams, ir droša. Vizuālais stāvoklis ir slikts, bet tas nenozīmē, ka tilts nav drošs," saka Ahuna-Ozola.

Biedrība "Pilsēta cilvēkiem" skeptiska par pašvaldības solījumiem.

"Tas nav jautājums par naudas trūkumu, jo pērn tika solīts remontēt Krasta ielu. Neizremontēja. Brasas pārvadu – arī solīja, neremontēja. Pagājušajā gadā viņi remontēja aizpagājušā gada darbus! Seguma maiņu Brīvības ielā, Turgeņeva ielu," norāda biedrības biedrības pārstāvis Oto Ozols.

Čaka ielas pārbūves ideja, kas paredzēja paplašināt brauktuvi, atcelta, jo pret to iebilduši komunikāciju turētāji.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu