Danilāns: piens, kafija, olas un arī speķis normas robežās par sliktu nenāks (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Speķis.
Speķis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Daudzi varētu uzskatīt, ka piens, kafija un olas nenāk par labu veselībai, tomēr pētījumi liecina, ka noteiktās devās šo produktu lietošana ir pat ieteicama, LTV radījumā "4. studija" pastāstīja gastroenterologs Anatolijs Danilāns.

Kafiju, piemēram, var dzert kaut četras reizes dienā, jo nav pierādīts, ka tā izraisītu vēzi, teic Danilāns. "Kafijas dzērējiem aknas ir veselākas," piebilst ārsts.

"Ja četras reizes dienā kleksē kafiju iekšā, 65% ir labāks aknu stāvoklis nekā kafijas nedzērājiem," teic Danilāns, pie reizes norādot, ka kafija normalizē asinsspiedienu.

Pirms vairākiem gadu desmitiem tika uzskatīts, ka piens - it īpašu lauku piens - sava treknuma dēļ ir "draņķis". Taču pierādīts, ka var izdzert kaut puslitru dienā, pie tam piens palīdz pret sklerozi un osteoporozi.

"Piens pasargā kaulus no kalcija zuduma. No kauliem nezūd kalcijs," teic ārsts.

Augstā holesterīna dēļ savulaik arī peltas olas, bet, pēc gastroenterologa teiktā, tās tomēr mums tik ļoti nekaitē.

"Ir labais un sliktais holesterīns," skaidro ārsts. "Olas dzeltenumā ir daudz tā labā holesterīna."

Protams, viss jālieto ar mēru, uzsver Danilāns. "Bet trīs olas pa dienu – aiziet, ja kādam garšo," viņš teic, piebilzdams, ka  "speķītis arī ir labs, tikai ar mēru".

Viņš gan neizslēdz iespēju, ka ar laiku mediķu ieteikumi par šiem produktiem būs citādi. "Medicīna mainās, medicīnas uzskati mainās," raidījumā "4. studija" skaidroja Danilāns.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu