Valsts kontrole: likumā jāatrunā attālums, ko bērni pavada ceļā līdz autobusam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Autobuss uz meža ceļa.
Autobuss uz meža ceļa. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts kontrole apsekojusi vairākas pašvaldības, izvērtējot, kā tās organizē bērnu nogādāšanu uz mācību iestādēm, vēsta portāls TV Kurzeme.

Galvenie secinājumi – skolēni, kuri autobusā tiek uzņemti pirmie, pavada pārāk ilgu laiku ceļā līdz skolai, transportlīdzekļi ir novecojuši un neatbilst drošības prasībām.

Lai pārliecinātos vai šīs problēmas ir aktuālas arī Kurzemes pusē, TV Kurzeme devās noskaidrot, kā skolēni tiek nogādāti uz mācību iestādēm, piemēram, Grobiņas novadā. 

"Tas ir klasisks mazo skolu likvidācijas modelis, kas šeit tiek uzskatāmi parādīts. Un šajā gadījumā VAlsts kontrole informē par sekām, bet tos cēloņus mēs tā īsti neesam izanalizējuši," norāda Latvijas Pašvaldību savienības padomnieks tautsaimniecības jautājumos Aino Salmiņš. 

TV Kurzme devās ar Grobiņas skolēnu reisiem, kas lauku reģionu bērnus nogāda Gaviezes un Grobiņa sskolās. Ik dienu ap 200 bērniem tiek vesti no mājām uz mācību iestādēm un otrādi. 

TV Kurzeme novēroja, ka autobuss apstājas teju pie katra bērna mājas, bet, tur kur iebraukt nav iespējams, skolēnu vecāki ar privātajiem transportiem izved līdz ceļa galam. 

Grobiņas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Galeckis norāda, ka maršruti ir pagari, taču tie tiek sadalīti divās daļās, un viena autobusa vietā brauc divi autobusi. Tādējādi arī samazinās laiks, kas tiek pavadīts ceļā. 

Tāpat Grobiņas novada domē norāda, ka ik gadu iegulda līdzekļus jaunai tehnikai vai esošās remontam. Izdevumi esot ļoti lieli, bet konkrētu summu, kāda tiek atvēlēta skolēnu pārvadājumiem, nevarēja precizēt. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu