Jurašs: Visa šī lieta ir būvēta uz meliem un puspatiesībām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Juris Jurašs
Juris Jurašs Foto: Evija Trifanova/LETA

Parlamenta atbildīgā komisija otrdien pēc ilgām diskusijām atbalstīja aicinājumu izdot kriminālvajāšanai Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputātu Juri Jurašu, kurš apgalvo, ka "visa šī lieta ir būvēta uz meliem un puspatiesībām", vēsta TV3 ziņas. 

"Visa šī lieta ir būvēta uz meliem un puspatiesībām. Kalnmeiers ir darbojies nevis kā galvenais tiesiskuma nodrošinātājs, bet oligarhu advokāts,” sacīja Jurašs.

Atbildīgais prokurors gan kategoriski noliedz, ka krimināllieta būtu politiski motivēta. Plānots, ka balsojums par Juraša izdošanu notiks ceturtdien. JKP šajā datumā pie Saeimas sasaukusi tautas sapulci Juraša aizstāvībai un ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera gāšanai.

Kā jau ziņots iepriekš, Ģenerālprokuratūra uzskata, ka Jurašs izpaudis valsts noslēpumu, bet, Juraša skatījumā, viņš kļuvis par politiskās sazvērestības upuri. Gala lēmums par Juraša izdošanu būs jāpieņem Saeimai, tas varētu notikt jau parīt, un uz to laiku pie Saeimas arī tiek organizēts pasākums Juraša atbalstam.

Saeimas Mandātu komisijai vajadzēja nedēļu laika, lai izlemtu, vai Jurašs, kuru prokuratūra vaino valsts noslēpuma izpaušanā, ir vai nav izdodams. Otrdien komisija aiz slēgtām durvīm izprašņāja par lietu atbildīgo prokuroru Māri Urbānu un Jurašu. Sākotnēji pratināšanu bija nolemts īstenot bez citu deputātu klātbūtnes. Par to sašutumu neslēpa  Andrejs Judins (JV), kuram arī vajadzēs balsot par Juraša izdošanu.

Pēc vairāk nekā divu stundu karstām debatēm, tika pieņemts lēmums Juraša izdošanu tomēr atbalstīt, jo sabiedrība pretēju lēmumu nesaprastu.

Par Juraša izdošanu balsoja deviņi deputāti no opozīcijas, Nacionālās apvienības, “Jaunās vienotības”, bet pret bija četri Juraša partijas biedri, “KPV LV” un “Attīstībai/Par!” pārstāvji. Pēc sēdes Jurašs kolēģus nekritizēja, taču akcentēja, ka taisnība ir viņa pusē. Viņš esot cēlis trauksmi par to, ka KNAB neizmeklē informāciju par miljons eiro lielu kukuli.

»JKP rīkos tautas sapulci, pieprasot ģenerālprokurora atkāpšanos

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu