"Slimnīca nepaziņoja, ka viņš ir miris!" Satraukta māte par dēla nāvi uzzina tikai 47 dienas pēc notikušā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Alūksnes Lielie kapi Kapsētas pussalā. Ilustratīvs attēls.
Alūksnes Lielie kapi Kapsētas pussalā. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Man tika liegts pienācīgi un cienīgi atvadīties no sava dēla, jo slimnīca nepaziņoja, ka viņš ir miris, savukārt Valsts policija apgalvoja, ka dēls ir dzīvs," atklāj mirušā vīrieša māte LTV raidījumam "4. studija".

"Ja es varētu palīdzēt kādam izvairīties no šādas situācijas, es būtu laimīga," atzīst Ingrīda. 

Viņas dēls Ervīns Tanke nonāca Stradiņa slimnīcā 2018. gada 20. aprīlī, kur viņu nogādāja neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

"Bija atvests no ielas ar augstu temperatūru. Diagnozē bija pneimonija un imūna deficīts, nesaistīts ar AIDS."

Kā skaidro slimnīcas personāls, vīrietis pie samaņas atradies tikai īsu brīdi.

"Pie viņa atradās arī personu apliecinoši dokumenti. Viņš nebija bezpajumtnieks vai cilvēks bez vārda," skaidro mirušā vīrieša māte

Ervīns slimnīcā mira 3. maijā, taču nekādas ziņas par to tuvinieki nesaņēma.

Savukārt 24. maijā, 21 dienu pēc tam, kad vīrieša mirstīgās atliekas atradās morgā, Ingrīda uzrakstīja policijā iesniegumu par pazudušu personu. Taču no kārtībsargiem tika saņemta informācija, ka Ervīns neatrodās nevienā ārstniecības iestāde vai morgu reģistrā. Mātei radušās cerības par to, ka ar dēlu viss ir kārtībā. Taču velti - 19. jūnijā, 47 dienas pēc dēla nāves, sērojošā māte saņēma ziņas par to, ka dēls ir miris. 

Stradiņa slimnīcas jursite Ingūna Rušeniece notikušo skaidro ar to, ka notikušas komunikācijas problēmas cilvēciskā faktora dēļ starp visām iesaistītajām pusēm, kā rezultāta informācija ir aizkavējusies un radījusi maldīgu priekštatu. 

"Slimnīcai nav pienākums uzmeklēt pacientu radiniekus, ja pats to nevēlās," komentē Rušeniece. 

Kā vēlāk noskaidrots, vīrietis pats atklāti slimnīcas personālam paudis, ka viņam nav nekādu radinieku un dzīvo viņš viens. Personāls to uztvēris kā faktu, taču netika iesaistīta policija tā apstiprināšanai. 

Bēdu sagrautā māte vēl joprojām nespēj noticēt tam, ka dēla vairs nav. 

Juristi raidījumam pauda, ka tiks ierosinātas disciplinārlietas par notikušo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu