Pērn zagtākās automašīnas Latvijā - "BMW", "Volkswagen", "Audi" un "Toyota"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Auto zādzības mēģinājums
Auto zādzības mēģinājums Foto: Pixabay

Pagājušā gadā Latvijā samazinājies automašīnu zādzību skaits, bet zagļu iecienītākās markas bija "BMW", "Volkswagen", "Audi" un "Toyota", liecina Valsts policijas (VP) informācija, kuru Iekšlietu ministrija sniedza Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai.

Pērn Latvijā reģistrētas 797 automašīnu zādzības, kas ir par 45 zādzībām mazāk nekā gadu iepriekš, tostarp 259 nozagtās automašīnas ražotas laikā no 2009. līdz 2018. gadam.

Tāpat pērn reģistrēti 26 traktortehnikas zādzību gadījumi.

VP priekšnieks Ints Ķuzis Saeimas komisiju informēja, ka pērn pārtraukta sešu starptautisko mobilo noziedzīgo grupu darbība. Policija aizturējusi 15 šo grupu dalībniekus, no kuriem 14 ir ārvalstnieki - pārsvarā Lietuvas pilsoņi. Kā norādīja Ķuzis, tad pamatā šīs grupas nodarbojušās ar automašīnu un traktortehnikas zādzībām, akcīzes preču nelikumīgu apriti un narkotiku realizāciju.

Ķuzis arī pastāstīja, ka pēdējā laikā policija saņemot iesniegumus no zemniekiem, kuri internetā samaksājuši naudu par traktortehnikas iegādei, taču tehnika nav piegādāta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu