Cilvēku nolaupīšana un sprādzieni kā ikdiena - piecas valstis, uz kurām nevajadzētu doties ceļojumā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules ekonomikas forums publicējis ziņojumu, kurā pētīts, cik drošas tūristiem ir 136 pasaules valstis. Šajā pētījumā ņemti vērā tādi faktori kā terorisma draudi un vardarbība, ziņo portāls "Insider".

Šīs ir piecas valstis, kuras ierindojušās topa augšgalā.

5. Nigērija

Divas ekstrēmistu grupas - Boko Haram un Islāma valsts - ir atbildīgas par vairumu vardarbīgajiem uzbrukumiem, kas notiek Nigērijā. Parasti teroristu mērķis ir apdzīvotas un tūristu iecienītas vietas, piemēram, baznīcas, skolas, restorāni un viesnīcas.

ASV Valsts departaments norāda, ka ikvienam "jābūt piesardzīgam plaši apmeklētu un ārzemnieku iecienītu vietu tuvumā, jo visā valstī izplatīta nediskriminējoša vardarbība".

4. Pakistāna

Pakistānu jau gadiem ilgi plosa reliģiski konflikti, un pret dažām reliģiskām grupām visā valstī vēl joprojām vērojama ļoti nežēlīga vardarbība.

Šīs valsts valdība arī ierobežo vārda brīvību, un ārzemniekus dažās vietās valstī ciemos uzņem nelabprāt.

3. Salvadora

Papildus tam, ka Salvadorā ir viens no augstākajiem slepkavību skaita līmeņiem pasaulē, tā arī kļuvusi bēdīgi slavena ar daudzo bandu skaitu. Organizētā noziedzība Salvadorā nodarbojas ar teju visu - sākot no bruņotām laupīšanām līdz apšaudēm un narkotiku kontrabandu.

2. Jemena

Nemiernieku grupas Jemenas galvaspilsētā Sanā turpina "medīt" un nolaupīt ASV pilsoņus. Valstī darbojas arī vairākas teroristu organizācijas. Sauszemes mīnu un uzlidojumu dēļ lielā daļā Jemenas trūkst ēdiens, ūdens un nav iespējams saņemt medicīnisku palīdzību.

1. Kolumbija

Kolumbija vairs nav tik bīstama kā kādreiz - pilsēta Medeljina pat tika atzīta par labāko galamērķi Dienvidamerikā. Taču tur atrasties vēl joprojām ir liels risks ārvalstu ceļotājiem.

Bruņotas bandas nodarbojas ar cilvēku nolaupīšanu un turēšanu nebrīvē, narkotiku tirdzniecību un laupīšanām. Terorisms un sprādzieni visur valstī ir ikdienišķa parādība.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu