Trīs personas tiesās par neīstu apsardzes sertifikātu izgatavošanu un realizēšanu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiro banknotes un rokas. Ilustratīvs attēls.
Eiro banknotes un rokas. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

2019. gada 25. februārī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu pret trim personām par neīstu apsardzes sertifikātu izgatavošanu un realizēšanu, portālu Apollo informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētie laika posmā līdz 2016. gada aprīlim tikās ar personām, kuras vēlējās saņemt apsardzes sertifikātu un piedāvāja to saņemt, nekārtojot Apsardzes darbības likumā noteikto obligāto apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījumu. Apsūdzētie informēja, ka šāda apsardzes sertifikāta saņemšana maksās 400 eiro.

Pēc kā, apzinoties, ka personas nekārtos apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījumu, apsūdzētie pieņēma no šīm personām naudu 400 eiro apmērā kā samaksu par neīsta apsardzes sertifikāta izgatavošanu. Savukārt personas nodeva apsūdzēto rīcībā dokumentus, kas nepieciešami apsardzes sertifikāta saņemšanai, tai skaitā, savus personas datus un fotogrāfiju.

Apsūdzētie izgatavoja neīstus apsardzes sertifikātus kopskaitā 13 personām. Viltotos apsardzes sertifikātus apsūdzētie izsniedza personām gan personīgi, gan nosūtīja pa pastu. Tādā veidā apsūdzētie izdarīja viltota dokumenta izgatavošanu un realizēšanu, par ko samaksa bija jau saņemta.

Personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 275. panta otrās daļas. Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu