"Viņa pati grib dzemdēt!" Argentīnā izvarotai 11 gadus vecai meitenei aizliedz veikt abortu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Adata un diegs. Ilustratīvs attēls.
Adata un diegs. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Argentīnas provincē kāda 11 gadus veca meitene, kuru izvaroja vecmāmiņas 65 gadus vecais mīļākais, dzemdēja bērnu 23. grūtniecības nedēļā. Varas iestādes viņai aizliedza veikt abortu, lai gan viņai bija šādas tiesības, vēsta laikraksts "The Guardian".

Lūcija ir jaunākā no trim māsām ģimenē - viņa bija savas vecmāmiņas aprūpe kopš 2015. gada. Abas viņas vecākās māsas tika seksuāli izmantotas no mātes partnera puses. 

2018. gadā Lūciju izvaroja viņas vecmāmiņas mīļākais, bet par grūtniecību viņa uzzināja tikai 2019. gada 23. janvārī.

Nedēļu vēlāk Lūcija tika uzņemta slimnīcā. Ciešot no pašas izraisītām traumām, kas radušās pašnāvību mēģinājumu dēļ, meitene tika ievietota valsts aprūpes vietā.

"The Guardian" atzīmē, ka pirms dzemdībām meitene divas reizes mēģināja izdarīt pašnāvību.

Viņa psihologam stāstīja, ka vēlas, lai kāds "izņem to, ko vecais vīrs bija ielicis".

Lai gan Argentīnā aborts joprojām ir aizliegts, 1921. gadā pieņemtais likums atļauj to veikt izvarošanas vai sievietes dzīvības apdraudējuma gadījumā.

Tiesā ārsts paziņoja, ka Lūcijai pastāv "augsts dzemdību risks", taču Tukumanas veselības ministrs Gustavo Villahoko prasību pārtraukt grūtniecību noraidīja. Viņš uzstāja, ka bērns nevēlas, lai viņam veiktu abortu.

"Es pazīstu gan bērnu, gan viņas māti. Es zinu, ka meitene vēlas turpināt grūtniecību. Mēs apzināmies riskus, taču meitenei ir gana liela miesasbūve, viņa sver vairāk nekā 50 kilogramus," radio intervijā atklāja Villahoko.

Lūcijai grūtniecība aizkavējās, tāpēc mediķi nolēma veikt ķeizargriezienu, taču viņas mazulis neizdzīvoja.

Saskaņā ar laikrakstā "The Sun" pieejamo informāciju, zīdaiņa svars bija vien 500 grami.

Ārste, kas veica operāciju, norādīja, ka izglābusi dzīvību meitenei, kuru "spīdzinājusi Argentīnas veselības sistēma un politika". Viņa apsūdzēja Tukumanas mēru par meitenes izmantošanu politiskiem mērķiem: "Vēlēšanu dēļ viņi piespieda meiteni dzemdēt - konservatīvā izpildvara aizliedz veikt abortus."

Pirms tam šis gadījums tika virzīts ar moto: "Glābsim abas dzīvības" - tā bija valsts varas oficiālā nostāja, kas guva plašu atbalstu, tāpēc veselības aprūpes pārstāvji valsts pārvaldē lika slimnīcas direktorei "veikt visas iespējamās procedūras, lai glābtu gan 11 gadus vecās meitenes, gan mazuļa dzīvību".

Argentīna ik pēc 90 sekundēm tiek veikts aborts. Sievietes, kuras nevar atļauties dārgās ārstu vizītes, abortus veic nekvalificētās medicīnas iestādēs.

Saskaņā ar "The Guardian" datiem katru gadu tiek veikti 450 000 nelikumīgi aborti.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu