Liepājā par piecgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu piecu gadu garumā apsūdzētajiem piespriež gadu cietumā (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Kurzemes rajona tiesa februārī nolasījusi spriedumu tā dēvētajā Liepājas pedofilu lietā, kura pirms dažiem gadiem raisīja lielu rezonansi sabiedrībā, vēsta portāls "Liepajniekiem". 

Apsūdzētajiem - tēvam un dēlam - par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo pret viņas gribu iepriekš tiesa piesprieda piespiedu darbu.

Kriminālprocess pret 1966. gadā un 1992. gadā dzimušajiem vīriešiem sākts 2014. gada maijā.

Notikumi, par kuriem ierosināta krimināllieta, norisinājušies laika posmā no 2009. gada, kad cietušajai meitenītei bija vien pieci gadi, līdz 2014. gada februāra beigām.

Viens no apsūdzētajiem meitenītes radiniekiem Jevgeņijs, izmantojot savu autoritāti, dažādos neķītros veidos apmierinājis savu dzimumtieksmi.

Vīrietis meitenītes priekšā atkailinājis savu dzimumlocekli, licis viņai to aizskart un veicis vēl citas netiklas darbības vairāku gadu garumā.

Līdzīgām darbībām nodevies arī apsūdzētā dēls Oļegs. Viņš mazo meitenīti izmantojis laika posmā no 2011. gada līdz 2012. gadam precīzāk nenoskaidrotos datumos.

Toreizējā Liepājas tiesā šī lieta nonāca 2015. gadā. Abi apsūdzētie savu vainu atzina, līdz ar to lietu skatīja bez pierādījumu pārbaudes.

Tiesa abiem piesprieda piespiedu darbu - Jevgeņijam uz 240 stundām, Oļegam - 200 stundām. Šāds lēmums šokēja sabiedrību - pie Liepājas tiesas tika rīkots pikets, bet lieta nonāca dažādu viedokļu krustugunīs.

Pēc tam to skatīja Kurzemes apgabaltiesa, kura lēma atcelt Liepājas tiesas spriedumu pilnībā un nosūtīt lietu jaunai izskatīšanai pirmās instances tiesai.

Šāds lēmums pieņemts, jo tiesa konstatēja, ka pirmās instances tiesa iztiesāšanā pārkāpusi "Kriminālprocesa likuma" normu, kas nosaka, kādos gadījumos tiesas izmeklēšana var notikt, neveicot pierādījumu pārbaudi.

Kurzemes rajona tiesa lietu pabeigusi skatīt šī gada februārī, paziņojot spriedumu - tēvs un dēls atzīti par vainīgiem un sodīti ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Spriedums pagaidām nav pārsūdzēts.

Kā "Kurzemes Vārdam" skaidroja apsūdzēto advokāte, pilns spriedums būs pieejams tikai 15. martā un pēc tam tikšot lemts par tā pārsūdzēšanu apelācijas kārtībā.

Neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta "Kriminālprocesa likumā" noteiktajā kārtībā.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu