"Piezvanīšu tiklīdz nolaidīsimies!" Etiopijas aviokatastrofā mirušas sievietes vīrs stāsta par traģēdiju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TIKSA NEGERI / REUTERS

Etiopijā svētdien, 10. martā, lidmašīnas "Boeing 737-8 MAX" aviokatastrofā dzīvību zaudēja 157 cilvēki. Viena no cietušajām bija ANO dalībniece Šika Garga, kura pavisam nesen bija apprecējusies, vēsta portāls "Daily Mail".

Šika Garga ceļoja uz Nairobi, lai piedalītos ANO mītiņā. Kopā ar viņu vajadzēja doties arī Sumjam Batačarijam - viņas vīram. Šika un Sumja apprecējās tieši pirms trīs mēnešiem, bet bija pazīstami jau vairāk nekā trīs gadus.

Jaunais pāris dzīvoja Ņūdeli un plānoja doties atvaļinājumā pēc tam, kad Šika atgrieztos no ANO mītiņa. Sieviete bija konsultante Indijas vides ministrijā un regulāri piedalījās sarunās par vidi nacionālā mērogā.

Lidojuma dienā pēdējā brīdī Sumjas plāni mainījās, tāpēc viņš palika Ņudelī un Šika uz Nairobi lidoja viena, ziņo laikraksts "Times of India".

"Esmu lidmašīnā, piezvanīšu tiklīdz nolaidīsimies!" īsziņā Šika rakstīja savam vīram.

Taču pirms Sumja paspēja atbildēt uz ziņu, viņa telefons ievibrējās vēlreiz, parādot paziņojumu no kāda ziņu portāla, ka notikusi aviokatastrofa.

» Lidmašīnas avārijā Etiopijā gājuši bojā 157 cilvēki

Lidmašīnā atradās 32 valstu pilsoņi, vairāki no tiem bija ANO darbinieki. Kopā nelaimē cietušajā "Boeing 737-8 MAX" lidmašīnā bija 157 cilvēki - visi gājuši bojā.

Lidmašīna nogāzās sešas minūtes pēc pacelšanās gaisā no lidostas Etiopijas galvaspilsētā Adisabebā. Tā avarēja aptuveni 60 kilometrus uz dienvidaustrumiem no galvaspilsētas.

Avārijas cēloņi pagaidām nav zināmi. Taču zināms, ka lidmašīnas pilots ziņojis par problēmām un viņam ļauts atgriezties Adisabebas lidostā.

Tāpat turpina palielināties to valstu skaits, kuras devušas rīkojumus pārtraukt komerciālos lidojumus ar aviolaineriem "Boeing 737 MAX 8", ņemot vērā pēdējā laikā notikušās šī modeļa lidmašīnu katastrofas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu