Porziņģis: Vairs vispār nedomāju par savu ceļgalu, jūtos lieliski

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Pēc smagās ceļgala traumas latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis vairs nejūt savainojuma sekas un jūtas lieliski, pēc pirmā pilnvērtīgā treniņa trešdien sacīja spēlētājs.

23 gadus vecais Porziņģis trešdien pirmo reizi piedalījās pilnvērtīgā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" treniņā, turklāt viņa darbībām netika uzlikti nekādi ierobežojumi. Pēc nodarbības latvietis pauda lielu prieku par atgriešanos un izteica vēlmi pēc iespējas ātrāk atgriezties laukumā.

"Lai arī bija metieni, kas lidoja grozam garām, es treniņā jutos tiešām labi, arī fiziski. Man jau iepriekš bija liela pārliecība par sevi, jo atveseļošanās procesā ieguldījām lielu darbu, tāpēc man šķita tikai dabiski, ka esmu atpakaļ laukumā un spēlēju pret saviem komandas biedriem," žurnālistiem teica Porziņģis.

Traumu Porziņģis guva pirms vairāk nekā gada, kad, vēl pārstāvēdams Ņujorkas "Knicks", regulārā čempionāta mačā pret Milvoki "Bucks" pārrāva ceļgala krusteniskās saites.

"Jūtos pat labāk nekā pirms traumas - kustība, skrējiens, lēciens ir uzlabojušies. Viss šķiet krietni plūstošāk. Esam daudz strādājuši pie muskuļu nostiprināšanas un biomehānikas. Šis bija garš ceļš, kurā nezinājām, kāds būs beigu rezultāts. Šādos treniņos, kad spēlēju pieci pret pieci, beidzot tieku pie nojausmas, kā būs, kad atgriezīšos spēlēs," sacīja Porziņģis. "Es vispār nedomāju par savu ceļgalu, to pat nejūtu. Jūtos lieliski."

Galerija: Kristaps Porziņģis - jaunais Dalasas "Mavericks" basketbolists 

Pašreizējais plāns paredz, ka latvietis šosezon laukumā neatgriezīsies, tomēr teorētiski pastāv varbūtība, ka tas tomēr varētu notikt.

"Varēju atgriezties laukumā ātrāk, tomēr mēs neko nesasteidzām. Biju ļoti pacietīgs, par ko esmu lepns. Tagad, kad esmu atgriezies treniņos, jūtos laimīgs un nevaru sagaidīt nākamo nodarbību," pauda Porziņģis.

Porziņģis "Mavericks" klubā nonāca apjomīgā maiņas darījumā pirms dažām nedēļām, bet ar komandas galveno treneri Riku Kārlailu viņam esot izveidojusies laba saikne.

"Man ļoti patīk trenera Kārlaila filozofija un tas, kā viņš mani redz laukumā. Par visu, ko esam runājuši, domājam līdzīgi. Esmu priecīgs, ka varēšu spēlēt šī speciālista pārraudzībā, un, domāju, tas manu spēli pārnesīs jaunā līmenī," teica basketbolists.

"Es neredzu nekādu risku, pat ja spēlēšu jau šajā sezonā. Jūtos lieliski un vēlos atgriezties laukumā, cik ātri vien iespējams. Jūtos gatavs, bet nezinu - tad jau redzēs," par savām izredzēm spēlēt jau šajā sezonā teica Porziņģis. Pirms tam gan "Mavericks" un latvietis neslēpa, ka atgriezties laukumā šosezon nav iecerēts.

Porziņģis arī pateicās "Mavericks" līdzjutējiem, kuri viņu Dalasā uzņēmuši ļoti laipni. "Nevaru sagaidīt brīdi, kad atkal varēšu doties laukumā, lai viņiem parādītu, uz ko esmu spējīgs."

"Mavericks" komandai šosezon NBA regulārajā čempionātā atlicis aizvadīt vairs tikai 15 spēles.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.

"Mavericks" ar 27 uzvarām 67 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 14.vietu un reāli nepretendē uz dalību izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu