Austrālijai tuvojas divi spēcīgi cikloni; evakuēti teju 2000 cilvēku

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ciklons. Ilustratīvs attēls.
Ciklons. Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Reti apdzīvotajai Austrālijas ziemeļdaļai tuvojas divi spēcīgi cikloni, un varasiestādes, bažījoties par spēcīgo vēju, milzīgiem viļņiem un lietavām, no Ziemeļu teritorijas piekrastes jau evakuējušas aptuveni 2000 cilvēku.

Cikloni tropiskajos Austrālijas ziemeļos ir bieži, un tajos tikpat kā nekad nav cilvēku upuru.

Tiesa gan, gadījumi, kad divas lielas vētras apvidu šķērso dažu dienu laikā, kā tas varētu būt ar cikloniem "Trevor" un "Veronica" šajā nedēļas nogalē, ir reti.

Sagaidāms, ka ciklons "Trevor" sasniegs Ziemeļu teritorijas austrumu krastu sestdienas rītā kā 4. kategorijas vētra.

Vēja ātrums piektdienas pēcpusdienā sasniedza 130 kilometrus stundā, brāzmās līdz 185 kilometriem stundā (36 un 51 metru sekundē). Vētras "acij" sasniedzot krastu, vēja ātrums brāzmās varētu būt pat 275 kilometri stundā (76 metri sekundē), piektdien brīdināja Meteoroloģijas biroja vadītājs Tods Smits.

No apvidus, kas atrodas vistuvāk vietai, kur "Trevor" sasniegs krastu, uz Ziemeļu teritorijas galvaspilsētu Dārvinu un Ketrinas pilsētu iekšzemē evakuēti 2000 iedzīvotāju.

Ciklons "Veronica" kā 4. kategorijas vētra Rietumaustrālijas štata krasta līniju šķērsos svētdienas naktī. Vēja ātrums brāzmās piektdien bija 175 kilometri stundā (49 metri sekundē).

4. kategorijas spēcīgs tropiskais ciklons atbilst 2. vai 3. kategorijas viesuļvētrai pēc Safira-Simpsonas skalas, kas tiek izmantota ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu