"Ethiopian Airlines" vadītājs: Par spīti katastrofai mēs turpināsim sadarbību ar "Boeing"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Ethiopian Airlines" katastrofa Etiopijā
"Ethiopian Airlines" katastrofa Etiopijā Foto: TIKSA NEGERI / REUTERS

Etiopijas aviokompānija "Ethiopian Airlines" joprojām uzticas ASV aviobūves uzņēmumam "Boeing", neskatoties uz šīs lidsabiedrības lainera "Boeing 737 MAX 8" katastrofu, kurā gāja bojā 157 cilvēki un kuras dēļ vairākas valstis un aviokompānijas pārtraukušas šo lidaparātu izmantošanu, pirmdien paziņoja kompānijas vadītājs Tevolde Gebremariams.

» Lidmašīnas avārijā Etiopijā gājuši bojā 157 cilvēki

"Izteikšos skaidri, "Ethiopian Airlines" uzticas "Boeing". Viņi bijuši mūsu partneri vairākus gadus," paziņojumā norādīja Gebremariams.

» "Viņš nebija izgājis visas apmācības!" Atklāti jauni fakti par Etiopijas aviokatastrofu

"Neskatoties uz šo traģēdiju, "Boeing" un "Ethiopian Airlines" turpinās sadarbību arī nākotnē," uzsvēra Gebremariams.

Kā ziņots, Etiopijā 10. martā avarēja "Ethiopian Airlines" lidmašīna "Boeing 737 MAX 8" ar 157 cilvēkiem, kas visi gājuši bojā. Lidmašīna bija ceļā no Etiopijas galvaspilsētas Adisabebas uz Kenijas galvaspilsētu Nairobi. Pēc šīs katastrofas "Ethiopian Airlines" pārtrauca reisus ar visām šī modeļa lidmašīnām un to izmantošana visā pasaulē pašlaik ir pārtraukta.

Savukārt pagājušā gada oktobrī Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" lidmašīna "Boeing 737 MAX 8" iegāzās Javas jūrā neilgi pēc pacelšanās no galvaspilsētas Džakartas. Aviokatastrofā gāja bojā visi 189 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu