Šveicē par spiegošanu tiesas priekšā stājas jurists, kurš atmaskoja vērienīgu krāpšanos ar nodokļiem

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tiesa. Ilustratīvs foto.
Tiesa. Ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Šveices tiesa otrdien sākusi izskatīt lietu par ekonomisko spiegošanu, kas ierosināta pret vācu juristu Ekartu Zeitu, kurš atklāja krāpšanos ar nodokļiem bankā "J Safra Sarasin".

Šveices prokuratūra apgalvo, ka Zeits un divi bijušie Šveices privātbankas "J Safra Sarasin" darbinieki nelegāli ieguva slepenu informāciju no bankas un nodeva to Vācijas varasiestādēm.

2017. gadā Zeits izmantoja šo informāciju tiesā Vācijā, sekmīgi iesūdzot "J Safra Sarasin" par 45 miljoniem eiro vācu miljardiera Ervīna Millera labā.

Zeits tiesā pierādīja, ka banka nav informējusi Milleru par riskiem, kas saistīti ar investēšanu fondā Luksemburgā, kas bija iesaistīts "cum-ex" akciju darījumos.

Šādās operācijās iesaistīti trīs akciju īpašnieki, un tās ļauj saņemt nodokļu atmaksu divas reizes, pat ja nodokļi par darījumu nomaksāti tikai vienreiz.

Zeits informēja Vācijas varasiestādes par šiem darījumiem, kas izvērtās par vienu no lielākajiem nodokļu krāpšanās skandāliem Vācijā.

Zeits tiesā Cīrihē šodien pieprasīja atkārtoti novērtēt viņa lietu, apgalvojot, ka viens no prokuroriem, kurš sākotnēji nodarbojās ar lietu, bijis neobjektīvs un ignorējis attaisnojošos aspektus.

Prokuratūra ir lūgusi tiesu piespriest Zeitam 3,5 gadus ilgu cietumsodu un aptuveni trīs gadus ilgus cietumsodus bijušajiem bankas darbiniekiem, kas viņam palīdzēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu