Kolorādo "Avalanche" aizsargs pārspējis Ozoliņa rekordu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Taisons Berijs un Sandis Ozoliņš
Taisons Berijs un Sandis Ozoliņš Foto: AFP/Scanpix/LETA/TVNET kolāža

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolorādo "Avalanche" aizsargs Taisons Berijs trešdien pārspējis latviešu leģendas Sanda Ozoliņa rekordu klubā gūto vārtu skaita ziņā starp šīs pozīcijas spēlētājiem.

"Avalanche" trešdien regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 4:3 (2:0, 2:2, 0:1) pieveica Vegasas "Golden Knghts".

Berijs šajā mačā guva vienus no Denveras vienības vārtiem. "Avalanche" klubā viņš tagad savas karjeras laikā iemetis 73 vārtus, kas starp aizsargiem ir visu laiku labākais rādītājs, par viena precīza metienu tiesu apsteidzot Ozoliņu. Berijs starp aizsargiem ir arī kluba rekordu turētājs rezultatīvajās piespēlēs un nopelnītajos punktos.

Rezultatīvais aizsargs trešdienas mačā izcēlās ne tikai ar gūtiem vārtiem, bet arī divām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr zaudējums Lasvegasas vienībai trešdien liedza priekšlaicīgi nodrošināt dalību Stenlija kausa izcīņā.

Citviet otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Rietumu konferences līdere Kalgari "Flames", kas savā laukumā ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) atzina Dalasas "Stars" pārākumu.

Uzvarētājiem pa vārtiem guva krievs Aleksandrs Radulovs un soms Miro Heiskinens. Tikmēr "Stars" vārtos stājās Antons Hudobins, kurš aizstāja savainoto Benu Bišopu, tiekot galā ar 15 pretinieku metieniem.

Panākumu rezultatīvā mačā trešdien svinēja Bostonas "Bruins", kas savā laukumā ar 6:3 (1:1, 1:0, 4:2) apspēlēja Ņujorkas "Rangers".

Uzvarētāju sastāvā ar trim vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās čehu uzbrucējs Davids Pastrņāks, kurš turklāt veica arī divas rezultatīvas piespēles. Viņš ar trim vārtiem viena NHL mača laikā atzīmējies jau trešo reizi šosezon un ceturto kopumā, sacenšoties regulārajā čempionātā, jo pērn viņš vienreiz "hat-trick" guva arī Stenlija kausa izcīņā.

Pēdējo piecu maču laikā čehs pamanījies izcelties ar pieciem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Savā laukumā "Bruins" vienība uzvarējusi jau 12 spēlēs pēc kārtas, kas ir sestā garākā sērija kluba pastāvēšanas vēsturē.

Citviet zaudējumu piedzīvoja viena no līgas spēcīgākajām komandām Toronto "Maple Leafs", kas izbraukumā ar 4:5 (2:0, 0:3, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos piekāpās Filadelfijas "Flyers".

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 122 punktiem 77 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", bet tai ar 103 punktiem 77 dueļos seko Bostonas "Bruins".

Savukārt piektā ar 95 punktiem 77 spēlēs ir uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", devīto pozīciju ar 88 punktiem 76 dueļos ieņem vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par diviem punktiem. Vēl 12.vietā ar 71 punktu 76 cīņās ir Bufalo "Sabres", ko pārstāv Zemgus Girgensons, bet pēdējā starp 16 vienībām ar 60 punktiem 76 mačos ir uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators".

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 101 punktu 77 mačos atrodas Kalgari "Flames", kas par sešiem punktiem apsteidz Sanhosē "Sharks".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu