Drošības birojs aizturējis Možeiko un vēl trīs VP darbiniekus (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Armands Možeiko.
Armands Možeiko. Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu aizturējis Valsts policijas (VP) Nodrošinājuma pārvaldes Materiāli tehniskās un mantiskās apgādes biroja priekšnieku Armandu Možeiko un vēl trīs VP darbiniekus.

Drošības birojs informēja, ka Galvenās administratīvās pārvaldes biroja priekšnieks aizturēts aizdomās par iespējamo dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, un iespējamo dienesta viltojumu. Savukārt aizdomās par krāpšanu aizturēti vēl trīs VP Galvenās administratīvās pārvaldes darbinieki.

Izmeklēšanā konstatēts, ka, būdama atbildīga par materiāli tehnisko nodrošinājumu VP, amatpersona pretlikumīgi, savu personisko interešu īstenošanai izmantoja VP resursus, tai skaitā nodarbināja tiešajā pakļautībā esošos trīs darbiniekus.

Pretlikumīgās darbības tika veiktas ilgstošā laika periodā, radot būtisku kaitējumu VP.

IDB izmeklēšanas interesēs gan neprecizē, kā tieši iespējamās noziedzīgās darbības veiktas.

Aizdomās turētajai amatpersonai sākotnēji piemērotais drošības līdzeklis apcietinājums tika aizstāts ar drošības naudu, kā arī piemēroti papildu drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums ieņemt noteiktu amatu VP.

Aizturētajiem darbiniekiem piemērots personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss, kā arī drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

IDB jau iepriekš ir aktualizējis dienesta vajadzībām piešķirto līdzekļu izlietošanas kontroles pastiprināšanas nepieciešamību, jo noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu ir otrs izplatītākais noziedzīgu nodarījumu veids, par kuriem veikta pirmstiesas izmeklēšana Iekšējās drošības birojā.

Šobrīd tiek izmeklēts arī kriminālprocess par kādas citas iekšlietu sistēmas amatpersonas pretlikumīgo rīcību, ilgstošā laika periodā piesavinoties vairāk nekā piecas tonnas dienesta vajadzībām piešķirtās degvielas.

Amatpersonas 2017. gada deklarācija, liecina, ka Možeiko par darbu VP nopelnījis 20 689 eiro.

Viņa īpašumā ir zeme un ēka Ādažu novadā, kā arī valdījumā dzīvoklis šajā novadā.

Tāpat viņa īpašumā ir 2006. gada izlaiduma automašīna "Volkswagen", kā arī īpašumā un valdījumā divi mopēdi.

2017. gadā bezskaidrā amatpersona bija uzkrājusi 16 000 eiro.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu