"Golden Knights" nodrošina dalību Stenlija kausa izcīņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) otrgadniece Vegasas "Golden Knights" piektdien cieta zaudējumu regulārā čempionāta mačā, bet tas netraucēja Lasvegasas komandai nodrošināt vietu Stenlija kausa izcīņā.

Pērnās sezonas fināliste "Golden Knights" savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:2, 1:1, 1:0) piekāpās Minesotas "Wild" hokejistiem.

Mājiniekiem abus vārtus guva Pols Stastnijs.

Citā mačā savu ceturto uzvaru pēc kārtas svinēja Detroitas "Red Wings", kas mājās ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) pieveica Ņūdžersijas "Devils".

Detroitas komandā ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Tailers Bertuci. "Sausā" piektdien palika abi mājinieku vārtsargi - Žonatans Bernjē pirmās 40 minūtēs atvairīja 21 metienu, bet traumas dēļ neturpināja spēli, viņa vietā stājoties Džimijam Hovardam, kurš neitralizēja vēl septiņas ripas.

Tikmēr Kolorādo "Avalanche" savu līdzjutēju priekšā ar 3:2 (0:0, 2:0, 0:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Arizonas "Coyotes", nostiprinoties Rietumu konferences "play-off" zonā. Uzvaras "bullīti" mājiniekiem guva Neitans Makinons, kurš vienu reizi izcēlās arī pamatlaikā.

Citviet Ņujorkas "Rangers" savā frontē ar 4:2 (0:2, 2:0, 2:0) uzveica Sentluisas "Blues". Ņujorkiešiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Džims Vesijs.

Tāpat savā laukumā uzvaru svinēja Rietumu konferences līdere Kalgari "Flames", kas ar 6:1 (1:1, 2:0, 3:0) sagrāva Anaheimas "Ducks" hokejistus. Mājiniekiem spilgtu spēli aizvadīja Šons Monehens, kurš guva divus vārtus un asistēja vēl divos precīzos uzbrukumos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda piektdien pārtrauca trīs uzvaru sēriju NHL regulārajā čempionātā.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās Nešvilas "Predators" vienībai. Par mača spožāko zvaigzni tika atzīts viesu vārtsargs Peka Rinne, kurš atvairīja 42 "Penguins" hokejistu mestās ripas.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 122 punktiem 77 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", bet tai ar 103 punktiem 77 dueļos seko Bostonas "Bruins".

Savukārt sestā ar 95 punktiem 78 spēlēs ir Pitsburgas "Penguins", bet astoto pozīciju ar 90 punktiem 77 dueļos ieņem Kolumbusas "Blue Jackets", kuras rīcībā ir vārtsargs Elvis Merzļikins. Vēl 13.vietā ar 72 punktiem 77 cīņās ir uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 60 punktiem 77 mačos ir Otavas "Senators", kur spēlē uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 103 punktiem 78 mačos atrodas Kalgari "Flames", kas par astoņiem punktiem apsteidz 77 dueļus aizvadījušo Sanhosē "Sharks".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu