Tavaress ieved "Maple Leafs" Stenlija kausa izcīņā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džons Tavaress
Džons Tavaress Foto: Reuters/ScanPix

Vārtus pret savu iepriekš pārstāvēto komandu gūstot Džonam Tavaresam, Toronto "Maple Leafs" pirmdien svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā un nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā.

"Maple Leafs" viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pārspēja Ņujorkas "Islanders".

Savos pirmajos divos mačos pret "Islanders" Tavaress palika bešā, bet pirmdien pirmo reizi iemeta ņujorkiešu vārtos ripu, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošā. Tavaress šosezon guvis 46 vārtus un ticis pie 87 punktiem, aizvadot savu rezultatīvāko sezonu.

Tikmēr zaudējumu cieta Stenlija kausa čempione Vašingtonas "Capitals", kas viesos ar 3:5 (0:1, 0:3, 1:3) piekāpās Floridas "Panthers" hokejistiem.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Vincents Tročeks, kurš NHL sasniedzi 100 vārtu robežu. Tikmēr Aleksandrs Barkovs izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, viņš šosezon ticis pie 94 punktiem, kas ir 1999./2000.gada sezonas Pāvela Burē komandas rekorda atkārtojums.

Citviet Sentluisas "Blues" savā laukumā ar 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Kolorādo "Avalanche". Uzvaras "bullīti" mājiniekiem guva Raiens O'Railijs.

Tāpat mača pēc pamatlaika nebeidzās Čikāgā, kur Vinipegas "Jets" viesos ar 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzveica vietējo "Blackhawks". Uzvaras vārtus papildlaikā iemeta Kevins Heiess.

Čikāgiešiem ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Džonatans Tēvzs, kurš šosezon guvis 78 punktus, kas viņam ir karjeras labākais rezultāts.

Tikmēr graujošu uzvaru viesos izcīnīja Rietumu konferences līdere Kalgari "Flames", kas ar 7:2 (2:2, 1:0, 4:0) pārspēja Losandželosas "Kings". Kalgari vienībā ar diviem vārtiem izcēlās Dereks Raiens, bet vārti un divas piespēles bija Markam Jankovskim.

Savukārt pērnā gada Stenlija kausa fināliste Vegasas "Golden Knights" savu līdzjutēju priekšā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) guva virsroku pār Edmontonas "Oilers". Vegasas komandā savus sestos uzvaras vārtus sezonā guva Žonatans Maršeso.

"Oilers" rindās precīzi meta Konors Makdeivids, kurš šosezon guvis 41 vārtus, kas viņam ir atkārtots labākais rezultāts karjerā.

Visbeidzot Ņūdžersijas "Devils" mājās ar 4:2 (2:1, 0:1, 2:0) pārspēja Ņujorkas "Rangers".

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers pirmdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, taču neglāba Otavas "Senators" komandu no zaudējuma.

NHL vājākā komanda "Senators" savā laukumā ar rezultātu 2:5 (1:1, 0:2, 1:2) piekāpās līgas līdervienībai Tampabejas "Lightning", ciešot otro zaudējumu pēdējās trīs spēlēs.

"Lightning" komandā ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās līgas ražīgākais hokejists Ņikita Kučerovs.

Tampas vienība kļuvusi par trešo komandu NHL vēsturē, kas vienā sezonā izcīnījusi vismaz 60 uzvaras. 1976./1977.gada sezonā tikpat panākumi bija Monreālas "Canadiens" vienībai, bet 1995./1996.gadā ar 62 uzvarām regulāro čempionātu noslēdza Detroitas "Red Wings".

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 124 punktiem 79 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", bet tai ar 103 punktiem 79 dueļos seko Bostonas "Bruins".

Savukārt sestā ar 97 punktiem 79 spēlēs ir uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", bet septīto pozīciju ar 94 punktiem 79 dueļos ieņem Kolumbusas "Blue Jackets", kuras rīcībā ir vārtsargs Elvis Merzļikins. Vēl 14.vietā ar 72 punktiem 79 cīņās ir Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 62 punktiem 79 mačos ir Otavas "Senators".

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 107 punktiem 80 mačos atrodas Kalgari "Flames", kas par desmit punktiem apsteidz Sanhosē "Sharks".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu