"Fināls kā odziņa!" Rēders raidījuma tiešraides beigās atklāj skarbu viedokli par LTV valdi (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gundars Rēders
Gundars Rēders Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Paldies par sarunu, bet raidījuma nobeigumā par vienu citu tēmu..." Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālists Gundars Rēders otrdienas vakarā viņa vadītā raidījuma "Viens pret vienu" izskaņā nāca klajā ar personīgu aicinājumu Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) pārskatīt konkursa par LTV vadību rezultātus, kā arī Saeimai beidzot pieņemt jaunu sabiedrisko mediju likumu.

» LTV vadību uztic "Olainfarm" mārketinga tirgus datu analītiķim Eināram Gielam 

"Uzskatu par savu pienākumu pateikt sekojošo. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome sabiedriskās televīzijas valdes priekšsēdētāja krēslā ir iecēlusi kandidātu, kurš pēc būtības neatbilst augstām izvirzītām prasībām, viņam nav nopietnas pieredzes vadošā amatā, nav pieredzes mediju darbā. Kāpēc tā notiek? Vai tā ir padomes neprofesionalitāte? Necieņa pret televīzijas darbiniekiem, skatītājiem?

Politiska pasūtījuma izpilde vai kārtējā tāda noderīga idiotisma izpausme?

Es domāju, ka visos atbilžu variantos ir daļa taisnības, un, lūk, šādā - pēdiņās! - pārvaldībā Latvijas Televīzija darbojas tālāk informatīvā kara apstākļos ar pārliecinoši mazāko budžetu Eiropas Savienībā. Es aicinu NEPLP pārskatīt konkursa rezultātus, kā arī Saeimu beidzot uzlabot mediju uzraudzības likumu. Tā, lai sabiedriskie mediji nebūtu kājslauķis vai vieta šaubīgiem eksperimentiem," viedokli pauda Rēders.

Iedzīvotāji vietnē "Twitter" nav palikuši vienaldzīgi pret Rēdera aicinājumu. Daļa atbalsta žurnālista pausto viedokli, novērtē viņa drosmi, citi gan neuzskata, ka nodokļu maksātājiem būtu jāsedz ētera laiks, kurā Rēders paziņo, ka viņam "nepatīk viņa priekšniecība". Savukārt kādam šķitis jocīgi tas, ka žurnālists paziņojumu nolasījis.

Notikušo komentējis TV3 žurnālists Andrejs Vasks.

Notikušo neatbalsta advokāts Linards Baumanis.

Veids, kā Rēders pasniedzis informāciju, šķitis jocīgs Ārim Cēderam.

Par Rēdera likteni nedaudz satraucies Armands Onzuls.

Cieņu Rēderam un viņa paziņojumam izrādījusi žurnāliste Baiba Strautmane.

TV3 ziņu žurnālists Arnis Krauze novērtējis LTV žurnālista drosmi.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu