Balcers palīdz "Senators" izcīnīt uzvaru NHL mačā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" trešdien svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

Otavas vienība viesos ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pārspēja Ņujorkas "Rangers" izcīnot ceturto uzvaru pēdējās sešās spēlēs.

Pirmajā periodā viesiem vārtus guva Bobija Raiens un Zeks Smits, kuri izcēlās attiecīgi vairākumā un mazākumā. Otrā perioda ceturtajā minūtē Breidijs Tkečaks vairākumā panāca jau 3:0, bet minūti vēlāk otrā laukuma galā Līass Andešons vienus vārtus atguva. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām "Senators" rindās izcēlās Braiens Gibsons, otaviešiem svinot pārliecinošu uzvaru.

"Mums vajadzēja enerģiju no vairākiem avotiem," pēc mača teica "Senators" galvenais treneris, kurš laukumā sūtīja četrus aizsargus vecumā līdz 25 gadiem. "Mūsu jaunie puiši spēlēja labi. Visi jaunie aizsargi spēlēja labi. Tas ir liels izaicinājums, jo tu sper soli uz priekšu un spēlē pret NHL večiem."

Balcers šajā mačā uz ledus bija 13 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, zaudēja vienu ripu, pārtvēra divas piespēles, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1. Latvietis maču uzsāka pirmajā maiņā un vairākumā nospēlēja vairāk kā četras minūtes.

Liepājnieks savā NHL debijas sezonā 35 spēlēs guvis piecus vārtus, veicis astoņas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderību -6.

"Senators" komandai šosezon palikušas vairs tikai divas spēles. Ceturtdien viesos paredzēts mačs ar uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres", bet sestdien savā laukumā būs cīņa ar Kolumbusas "Blue Jackets", kuras paspārnē ir latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins.

Citā mačā Čikāgas "Blackhawks" savā laukumā ar 4:3 (1:0, 1:1, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā guva virsroku pār Sentluisas "Blues", neļaujot pretiniekiem pakāpties uz pirmo vietu Centrālajā divīzijā.

"Blackhawks" zvaigzne Patriks Keins šajā mačā izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, ar 107 punktiem sezonā labodams karjeras rekordu. Tikmēr personīgo rekordu vienā sezonā gūtajos vārtos sasniedza Džonatans Tēvzs, kurš šosezon 35 reizes pārspējis pretinieku.

Tikmēr Rietumu konferences līdere Kalgari "Flames" viesos ar 1:3 (1:2, 0:1, 0:0) piekāpās Anaheimas "Ducks" vienībai. Kalgari komanda, kas jau svētdien nodrošināja uzvaru konferencē, šajā mačā atpūtināja vairākus vadošos spēlētājus.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 124 punktiem 80 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", bet tai ar 105 punktiem 80 dueļos seko Bostonas "Bruins".

Savukārt sestā ar 97 punktiem 80 spēlēs ir uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", bet astoto pozīciju ar 94 punktiem 80 dueļos ieņem Kolumbusas "Blue Jackets". Vēl 14.vietā ar 72 punktiem 80 cīņās ir Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 64 punktiem 80 mačos ir Otavas "Senators".

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 107 punktiem 81 mačā atrodas Kalgari "Flames", kas par desmit punktiem apsteidz Sanhosē "Sharks".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu