Gruzija cīnās ar plastmasas maisiņiem - tiks piemēroti sodi par to izmantošanu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maisiņš ar reņģēm. Ilustratīvs foto.
Maisiņš ar reņģēm. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kamēr Latvija ir pašā ceļa sākumā uz plastmasas maisiņu izmantošanas ierobežošanu, Gruzija šajā jautājumā ir kategoriska. Plastmasas maisiņu izmantošana, ievešana un ražošana tur ir pilnībā aizliegta, vēsta ziņu portāls "Agenda".

Gruzija sākusi aizliegt vienreizlietojamu plastmasas maisiņu lietošanu pakāpeniski no pērnā gada 1. oktobra, kad tika valstī aizliegta biezāku nekā 15 mikronu celofāna maisu ražošana.

Šogad Gruzija ir spērusi soli tālāk un aizliegti ir jebkāda biezuma un izmēra plastmasas maisiņi.

Tā vietā patērētājiem tiek ieteikti maisiņi no bioloģiski nekaitīga materiāla, kas pats ar laiku sadalās un nodara mazāku kaitējumu apkārtējai videi.

Gruzijas Vides aizsardzības un lauksaimniecības ministrija apgalvojusi, ka plastikāta maisiņu izmantošanas negatīvā ietekme uz vidi ir ievērojami palielinājusies pēdējos gados, tāpēc šāds solis bija jāsper nekavējoties.

Tiem, kuri neievēros celofāna maisiņu izmantošanas aizliegumu, vispirms tiks izteikts brīdinājums. Ja tiks konstatēti atkārtoti pārkāpumi, tikšot piemērots 500 laru jeb 166 eiro sods vai 1000 laras - 332 eiro.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu