Poļu dārznieka slepkavības lietā aizturēts vēl viens Latvijas pilsonis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dārziņš. Ilustratīvs foto.
Dārziņš. Ilustratīvs foto. Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Pagājušā gada vasarā Īrijas pilsētā Korkā izdarītās poļu vīrieša Mikolaja Vilka brutālās slepkavības izmeklēšanas gaitā noticis jauns pavērsiens – aizturēti divi vīrieši, vēsta portāls "Baltic-Ireland".

Šī gada janvārī izmeklētāji jau aizturēja trīs vīriešus, kurus turēja aizdomās par saistību ar slepkavību, bet visi tika atbrīvoti bez apsūdzību izvirzīšanas.

» Mačetes, sacirsti pirksti un neskaidrs motīvs. Īrijā par dārznieka slepkavību aizturēts Latvijas pilsonis

Trešdien, 10. aprīlī, no rīta apmēram plkst. 6:30, Korkā tika aizturēts 35 gadus vecs īru tautības vīrietis, kurš esot nopratināts iecirknī. Nedaudz vēlāk, ap plkst. 10:00 Korkas ziemeļu daļā likumsargi aizturēja un nogādāja citā iecirknī 29 gadus vecu vīrieti un tiek ziņots,

ka aizturētais ir Latvijas valstspiederīgais.

Kā iepriekš ziņots, pagājušā gada 10.jūnijā ap 3 naktī dārznieka Mikolaja Vilka mājā ielauzās trīs līdz četri maskās tērpti noziedznieki.

Viņi uzbruka mājas saimniekam, klātesot viņa pārbiedētajai sievai un bērniem. Ievainota tika arī upura sieva.

Uzbrukumā citu ieroču vidū tika izmantota arī milzīga mačete un upurim tika nodarīti apjomīgi ievainojumi, kas izraisīja viņa nāvi.

Janvārī, saskaņā ar Krimināltiesību akta 4. pantu, uz aizdomu pamata par organizētas noziedzīgas bandas izveidošanu un atbalstīšanu tika aizturēti divi Polijas un viens Latvijas pilsonis.

Garda izmeklē galveno pieņēmumu, ka Mikolaj Wilk slepkavību veica noziedznieku banda, kurai ir starptautiska saikne ar kādu, kam bija personisks naids pret vīrieti.

Slepkavu meklēšanā iesaistīti četru valstu likumsargi – noziedzniekus meklē Īrijas, Latvijas, Lietuvas un Polijas policija,

jo tiek uzskatīts, ka par slepkavību ir atbildīga latviešu-lietuviešu noziedznieku banda, kurai palīdzēja vietējie kriminālnoziedznieki.

Divi no aizdomās turētajiem bēguļo kaut kur starp Lietuvu un Latviju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu