"Izkļūt, kā spēlē - lai neapzog!" Rīgas pazemes tuneļos uzdarbojas kabatzagļu banda (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas iedzīvotāji brīdinājuši par romu tautības sieviešu grupējumiem, kuras apzogot garāmgājējus Rīgas pazemes tuneļos. Ļaudis sagaidot aktīvāku policijas iesaistīšanos, informē LNT raidījums "Bez Tabu".

Ar raidījumu esot sazinājusies kāda iedzīvotāja, kura pastāstījusi, ka pērn iekritusi zaglīgo sieviešu lamatās – zibenīgi no kabatas esot izvilkts viņas mobilais telefons. 

"Ieejot tunelī, pamanīju, ka tuneļa galā stāv trīs sievietes, tik pat kā bloķējot eju, kur pārvietojas cilvēki," raidījumam atklāja apzagtā sieviete.

Nesenā sastapšanās ar romu tautības sieviešu bandu beigusies veiksmīgi, taču cietusī esot novērojusi, ka sievietes esot aplenkušas citu garāmgājēju, sieviete sacījusi raidījumam.

"Tunelī kā izlaušanās spēlē: iznākot esi laimīgs, ja tevi nav neviens aizturējis un apzadzis, tikai atšķirībā no tās spēles šī ir realitāte ar īstām sajūtām," sieviete sūdzējusies "Bez Tabu".

Raidījuma žurnālisti uzrunājuši tos, kuri visbiežāk atrodoties pazemes tuneļu apkaimē, – ubagotājus un tos, kuri šeit strādā. Visi kā viens esot apstiprinājuši, ka zagļiem tuneļi ir kā darba vieta.

"Te ir banda: divas, trīs sievietes. Viena sieviete zog, pārējās piesedz," kāda sieviete atklājusi raidījumam.

Valsts policijā (VP) raidījumam atklāj, ka pagājušonedēļ konkrētajā apkaimē par zagšanu esot aizturēta viena persona.

"Diemžēl ir jāapzinās, ka ir arī citas personas. Iesaku cilvēkiem neiesaistīties sarunās ar aizdomīgām personām un ziņot. Šo apkaimi varam iekļaut patrulēšanas maršrutā, bet diemžēl nevaram tur nolikt policijas darbinieku uz visu diennakti. Ja ir situācija, kad vairākas personas uzbāžas, jācenšas vai nu lūgt palīdzību citiem cilvēkiem, vai brīdināt šis personas, ka tūlīt tiks izsaukta policija," raidījumam sacījis VP Rīgas Latgales iecirkņa priekšnieka vietnieks Oļegs Losbergs.

VP brīdinājuši, ka kabatzagļi savus upurus neizvēloties nejauši, bet gan iepriekš rūpīgi noskatot. Visbiežāk kabatzādzības notiekot sabiedriskās vietās, kur ir lieli ļaužu pūļi.

Visbiežāk kabatzādzības notiekot tieši Rīgas centrā:

  • sabiedriskajā transportā,
  • pieturās,
  • stacijā,
  • tirgū,
  • Vecrīgā,
  • pazemes gājēju tuneļos,
  • tirdzniecības centros.

Zādzības var notikt jebkurā diennakts laikā, bet lielākais kabatzādzību skaits tiekot izdarīts no rītiem un vakaros, kad cilvēki dodas uz darbu vai uz mājām ar sabiedrisko transportu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu