Fetels un Botass uzrāda ātrākos laikus F-1 vēsturisko sacensību treniņbraucienos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sebastjans Fetels
Sebastjans Fetels Foto: EPA/Scanpix

Vācietis Sebastjans Fetels ("Ferrari") un soms Valteri Botass ("Mercedes") piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņbraucienos, pilotiem uzsākot šī sacensību seriāla vēsturē 1000.sacensības.

Pirmajā treniņu sesijā Fetels apli veica vienā minūtē un 33,9111 sekundēs, kamēr otrais bija pasaules čempions, brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), atpalikdams par 0,207 sekundēm, bet trešais bija vācieša komandas biedrs Šarls Leklērs no Monako.

Uzreiz aiz pirmā trijnieka tikmēr sekoja nīderlandietis Makss Verstapens ("Red Bull") un Botass.

Savukārt otrajā sesijā labāko laiku jau uzrādīja Botass, kurš labākajā mēģinājumā apli nobrauca vienā minūtē un 33,33 sekundēs, bet otrais, zaudējot 0,024 sekundes, bija Fetels, kamēr trešo pozīciju ieņēma Verstapens.

Aiz pirmā trijnieka tikmēr bija Hamiltons un vācietis Niko Hilkenbergs ("Renault").

Vēl viena treniņbraucienu sesija notiks sestdien, kad būs arī kvalifikācija, bet Ķīnas Lielās balvas izcīņa notiks svētdien.

Šis posms F-1 čempionātā ir vēsturisks, jo svētdien tiks aizvadītas 1000.sacensības.

Šo sezonu ar negaidītām dubultuzvarām iesākuši "Mercedes" piloti, lai gan "Ferrari" braucēji pirmssezonas testos demonstrēja labāku sniegumu. Kopvērtējumā līderis ar 44 punktiem ir Botass, kamēr punktu atpaliek Hamiltons. Savukārt trešais ar 27 punktiem ir Verstapens, Leklērs iekrājis 26 punktus, bet pirmo piecinieku ar 22 punktiem noslēdz Fetels.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu