Vai tev ir "zaļie pirkstiņi"? Karaliene Elizabete II un karaliskie mauriņi meklē dārznieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Karaliskā ģimene izsludinājusi konkursu uz Bakingemas pils dārznieka vakanci - nepieciešama vien atbilstoša izglītība, prasme strādāt ar dažādiem dārza priekšmetiem un autovadītāja apliecība.

Darbs ietver strādāšanu komandā, jo karaliene meklē tikai vienu papildinājumu savai karaliskajai dārznieku komandai. Lai gan par šo atbildīgo amatu atalgojums ir salīdzinoši neliels, tam ir dažādas priekšrocības.

» Alga, priekšrocības, aizliegumi. Kā dzīvo karaliskās ģimenes auklīte?

Pilna laika dārznieka alga gadā ir 18,100 britu mārciņas gadā jeb aptuveni 21 tūkstotis eiro gadā.

Tie ir nepilni divi tūkstoši eiro mēnesī. Papildus tam jaunais dārznieks varēs dzīvot Bakingemas pils telpās, katru dienu saņemt maltītes par brīvu un veikt uzkrājumus pensiju fondā.

Dārznieku komandai ir pienākums uzturēt kārtībā Karaliskos dārzus, Sv. Džeimsa un Bakingemas pils apkārtnes, ievērojot "augstākās kvalitātes standartus", vēstīts darba sludinājumā.

Pils dārznieki ir atbildīgi par mauriņa sakopšanu 40 akru platībā - sākot no lapu savākšanas rudenī, līdz jaunu sēklu un stādu dēstīšanai pavasarī.

Viņi atbildīgi arī par visu krūmu, jauno kociņu, augu un rožu labsajūtu.

Protams, dārznieki rūpējas arī par plašajiem ziedu apstādījumiem, lai "turpinātu nodrošināt skaistu vidi ap vēsturisko ēku un sagatavotu to augsta līmeņa pasākumiem".

Tāpēc karaliene Elizabete II meklē kādu, kura sirdslieta ir dārzniecība un kurš "vēlas sasniegt perfekciju, strādājot piecas dienas nedēļā. Pieteikties iespējams vēl nedēļu - līdz 24. aprīlim. Visu darba sludinājumu vari apskatīt ŠEIT.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu