Bils Brauders: "Swedbank" naudas atmazgāšanas skandālā 41 miljons pārskaitīts caur Latviju (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Investīciju kompānijas "Hermitage Capital Management" līdzdibinātājs un vadītājs Bils Brauders.
Investīciju kompānijas "Hermitage Capital Management" līdzdibinātājs un vadītājs Bils Brauders. Foto: EPA/Scanpix

Investīciju kompānijas "Hermitage Capital Management" līdzdibinātājs un vadītājs Bils Brauders iesniedzis sūdzību Latvijas varasiestādēm pret banku "Swedbank", apgalvojot, ka tā bijusi iesaistīta Krievijas naudas atmazgāšanas skandālā, trešdien, 17. aprīlī, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Brauders jau iepriekš iesniedzis sūdzības pret "Swedbank" Zviedrijas un Igaunijas varasiestādēm, apgalvojot, ka Zviedrijas bankas konti izmantoti, lai laikā no 2006. līdz 2012. gadam atmazgātu 176 miljonus eiro.

Lielākā daļa šīs summas jeb 117 miljoni eiro pārskaitīti caur "Swedbank" Igaunijas filiāli.

Kā teikts Latvijas varasiestādēm iesniegtajā Braudera sūdzībā, kas datēta ar 5. aprīli un ar kuru iepazinusies arī "Reuters", 41 miljons pārskaitīts caur Latviju.

"Mēs sadarbojamies ar varasiestādēm visos mūsu nacionālajos tirgos, lai atrisinātu pašreizējos jautājumus, tomēr mums nav komentāru par šiem konkrētajiem gadījumiem, uz kuriem tagad norāda Bils Brauders," "Swedbank" pārstāve sakariem ar presi paskaidroja e-pasta vēstulē.

Braudera sūdzībā, kuru iesniedzis viņa uzņēmums "Hermitage Capital Management", Latvijas varasiestādes aicinātas izskatīt šos apgalvojumus līdzās patlaban notiekošajai plašākajai izmeklēšanai, ko tās šobrīd veic saistībā ar Krievijas naudas atmazgāšanu.

Latvijas Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests "Reuters" norādīja, ka šādās lietās komentārus nesniedz, savukārt Latvijas Valsts Policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde apstiprināja, ka tā ir saņēmusi vēstuli no Braudera un ka izvērtēs tajā izklāstīto informāciju, tomēr komentārus nesniedza.

Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija, kas arī ir iesaistīta plašākā Baltijas valstu pārbaudē par "Swedbank", atteicās komentēt.

Jau ziņots, ka iepriekš Brauders iesniedzis vairākas sūdzības vairākās valstīs, tostarp Igaunijā, kurā vaino naudas atmazgāšanā "Danske Bank" un "Nordea". Brauders kļuvis pazīstams ar kampaņu sava bijušā darbinieka advokāta Sergeja Magņitska piemiņas saglabāšanai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu